Dag 3972: Zie je zondag!

Screenshot_20201023_124631_com.android.chrome

In 2018 zijn we drie keer met de hele familie naar de kerk geweest. Niet voor de lol, helaas. Eerst overleed de schoonmoeder van mijn broertje, daarna was onze eigen moeder aan de beurt. In november was er de jaarlijkse herdenking  waarbij kinderen en kleinkinderen een kaarsje mochten aansteken.  Verdrietige gebeurtenissen waren de reden om de Dorpskerk binnen te lopen, maar het bleken wel fijne en gedenkwaardige diensten.

We waren allemaal blij dat er zulke fijne dominees in ons geboortedorp werken. We zeiden tegen elkaar dat we misschien wel iedere zondag gezamenlijk zouden gaan als we allemaal in de buurt woonden. Dat gevoel heb ik nog steeds. Twee jaar geleden ging ik met een paar broers en zussen naar de Kerstmarkt in dezelfde kerk een toen voelden we de gezelligheid en de toewijding van de mensen die er werken.

Een paar dagen geleden stuurde Renée me een link. Toen ik daarop drukte zag ik een aflevering van Zie je zondag!, een serie over protestantse gemeenten in Nederland. Drie afleveringen gaan over de kerkgemeente waar onze ouders lid van waren. De eerste die ik zag vond ik prachtig. Mooie verhalen van bijzondere mensen. De volgende uitzendingen wil ik ook bekijken. Misschien gaan we ooit nog verhuizen naar het dorp waar ik zoveel mooie herinneringen aan heb.

Mama zou ontzettend blij zijn als ze wist dat haar kinderen met een goed gevoel terugkeken op die bezoeken aan de kerk die we eigenlijk liever niet hadden afgelegd. Mika zei laatst nog dat hij best in Leiderdorp wilde wonen. Dan moeten we wel een fijne prijs in de loterij winnen, want als je in een goede wijk wilt wonen, kost dat veel geld. Maar alles is mogelijk, zou mama zeggen.

IMG_20181104_115828

6 gedachten over “Dag 3972: Zie je zondag!

  1. Linda

    Zei hij dat…wat apart meestal zijn jongeren gehecht aan de regio waar ze opgegroeid zijn…fijn die uitzendingen, voor jullie herkenning..

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>