Dag 3973: Project Achtertuin (18)

dav

Binnenkort gaan we de achtertuin winterklaar maken. Niet met neutronenkorrels, maar met behulp van de snoeischaar. De hortensia’s nemen inmiddels bijna de hele tuin in beslag en dat vind ik een beetje overdreven. Aan het begin van dat jaar was ik bang dat de struik niet mooi zou bloeien, maar ik heb me voor niets zorgen gemaakt.

Ook de magnolia’s zullen eraan moeten geloven. De buren hoeven Mr. Frank Visser niet lastig te vallen- wat over de schutting hangt mogen ze gewoon verwijderen. Om te voorkomen dat Ronald met zijn hoofd tussen de takken komt te zitten, zal hij een paar takken gaan afzagen. Dat kan sneller dan ik verwachtte, want de bladeren krijgen al fraaie herfstkleuren.

We hebben ook nog wat spul dat groeide als kool. De naam weten we er niet van, maar het groeide nog harder dan de hortensia’s. Wat inmiddels de geest heeft gegeven zal verwijderd moeten worden. En dan hopen we maar dat wat er van een plant of struik achterblijft volgend jaar weer gaan groeien en bloeien.

De vlinderstruik is een zekerheidje en het zou fijn zijn als we volgend jaar weer zo kunnen genieten van de ballonplanten en de grote verrassing die groot kaasjeskruid heet. Dit jaar hebben we geen kumquats mogen verwelkomen en de plant lijkt hartstikke dood. Maar er ziitten weer bladeren aan, dus wie weet. Misschien de boel maar binnen zetten als het koud wordt.

Wat zou de tomatenplant gaan doen? Gistermiddag zag ik opeens dat er een knalrood mini-tomaatje aan hing. Morgen maar snel plukken, want zo’n vrucht groeit natuurlijk niet voor niks. Aan een moestuin beginnen we maar niet, zeker ook omdat de meisjes graag door de borders struinen. We hebben al twee zomers kunnen genieten van de tuin en we gaan zeker ons best doen om er voor te zorgen dat het een fijne plek blijft waar mama trots op zou zijn.

2 gedachten over “Dag 3973: Project Achtertuin (18)

 1. Linda

  Ben ook vrijdag druk aan het ruimen en verplaatsen geweest…geeft zoveel energie en voldoening..vind wel, door de extreme hitte, dit jaar de tuin niet optimaal er uit is gekomen…nu merk je ook dat alles ineens uitvalt, zonder eerst te verkleuren.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Je bent goed bezig! Ronald heeft drie middagdiensten, misschien kunnen we aan het eind van de week wat gaan snoeien en opruimen. En een plan maken voor volgend jaar.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>