Dag 3976: Pantoffels

IMG_20201028_102313

Misschien moet ik maar weer eens een paar zwarte leren balletschoenen gaan halen, want het is de laatste jaren tobben met pantoffels. Omdat er altijd hondenhaar op de grond ligt, moeten de exemplaren op de foto weg. Ze zitten best lekker, maar er blijft enorm veel haar onder hangen. Omdat ik een paar keer per dag de trap op en af ga, zitten er hele plukken Apollo, Fluffy en Popje op de anti-slip tapijttegels. Echt niet normaal meer.

De Spaanse sloffen hoef ik ook niet meer. Alhoewel ik normaliter gelukkig geen last heb van zweetvoeten heb ik ze helaas wel als ik die gevoerde suède pantoffels draag. Met espadrilles durf ik de trap niet meer op, want de wat stevige trouwzolen zorgen ervoor dat ik bijna onderuit ga. Van Emily kreeg ik ooit een paar Crocs ballerina’s die erg leuk zijn. Helaas krijg ik vooral als het koud is elektrische schokken als ik op dat schoeisel loop.

Als kind liep ik thuis op ballerina’s van nepleer die je in een plastic etui bij Vroom& Dreesmann kon kopen.  Het warenhuis bestaat niet meer en ik vraag me af of er een schoenenwinkel is die ze nog in het assortiment heeft. Het zou wel leuk zijn als ze nog verkocht worden, want ze zijn makkelijk afneembaar. Kunnen die hondenharen met schoonmaakdoekje en al de afvalbak in.

Voorlopig beweeg ik me binnenshuis voort op zomerschoenen met een rubberen zool. Daarmee ga ik trouwens ook mee naar buiten als Apollo om elf uur zijn laatste plas doet. Dat uitje duurt ongeveer een minuut en het is tegenwoordig al om zes uur aardedonker, dus geen mens die ziet wat ik aan mijn voeten heb. En wat dan nog.

6 gedachten over “Dag 3976: Pantoffels

 1. Myrna

  Zijn die ballerina’s niet koud aan je voeten nu ??
  Ik heb nep Uggs sloffen , die zitten heerlijk.
  Wil graag de echte maar zoveel geld voor pantoffels …dat doe ik niet hoor.

  Reageren
 2. Linda

  Je kan idd beter met een rubberen zool nemen..geen last met haren…ik heb ook altijd met harde zool, zodat ik er zo mee de tuin in kan lopen..

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>