Dag 3977: #tbt #72

foto: Karen Kommer

foto: Karen Kommer

Bijna veertig jaar geleden werkte ik bij de Dienst voor Esthetische Vormgeving van de PTT. Daar zat ik letterlijk tussen de kunstwerken. Iedere ambtenaar had recht op kunst op de kamer  en bij de DEV kwam iedereen wat uitzoeken. Ook werd 1% van de bouwsom van nieuwe kantoren besteed aan beeldende kunst. Dat werd daar geregeld, net als de vormgeving van postzegels. Als ik niet zo graag schooljuf had willen worden was ik er gebleven tot de tent opgeheven werd.

Van al die kunst moesten foto’s en dia’s worden gemaakt en daar hadden ze een paar vaste fotografen voor. Met eentje kon ik goed opschieten en daarom vond ik het erg leuk dat zij mij aanbood een fotoserie van mij te schieten. En zo ging ik op een donkere doordeweekse avond met een grote sporttas vol make-up, kleding en accessoires naar haar huis in Den Haag. Geen idee in welk jaar het was. Lang geleden in ieder geval.

Op de foto draag ik een witte strapless top die nog van mijn moeder was. De zwarte stola is van nepbont. En ik weet bijna zeker dat ik een op maat gemaakte paardrijbroek van leer droeg. Op mijn gezicht zit veel make-up. Destijds kocht ik oogschaduw van Shiseido. Zwart en een andere kleur in een rood doosje. Dat smeerde ik rijkelijk op mijn oogleden. Misschien ga ik me voor de aardigheid weer eens zo opmaken. Kijken of ik er nog mee wegkom.

7 gedachten over “Dag 3977: #tbt #72

  1. Pippi Bericht auteur

   Mooie herinneringen. Maar ik was nooit bezig met mijn uiterlijk. Ja, ik droeg make-up en gaf veel geld uit aan kleding, maar toch. Had gewoon zelfvertrouwen dat niet gebaseerd was op uiterlijkheden. Ben ik achteraf heel blij mee- ik hoef niet te treuren over het ouder worden en het verliezen van frisheid.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Vroeger vond ik poseren wel leuk, geloof ik. Nu sta ik altijd met een ongelukkig smoelwerk op de foto :)

   Reageren
 1. Pearl

  Ik had ook een fotoserie gemaakt met een schoolvriendin, hilarisch als ik die weer terugzie. In die tijd was dat ook meer, artistieke zwart wit foto’s met opzichtige kleding. Naderhand afwachten hoe de foto’s terugkwamen van het ontwikkelen en vaak waren de wazige foto’s het mooist, haha!!!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wat een gedoe met die fotorolletjes- een week wachten en dan zien dat de helft was mislukt. Ik hoop dat jij de foto’s nog hebt.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>