Dag 3986: D

mde

Ronald heeft goed opgelet tijdens talkshows en daarom bestelde hij voor alle zekerheid twee verpakkingen Vitamine D3. Zouden kinderen echt beter beschermd zijn tegen het coronavirus omdat ze door het buitenspelen veel Vitamine D opnemen? Nou, ik had juist het idee dat kinderen vooral binnen zitten te gamen of naar hun iPad staren. Maar goed, baat het niet dan schaadt het niet. Het is alleen jammer dat je lichaam eventuele overdoses niet afvoert zoals met Vitamine C het geval schijnt te zijn.

Toen ik zag wat ik iedere dag ga slikken, moest ik meteen denken aan vroeger. Wij kregen toen Davitamon. Eerst druppels die een bijzondere smaak hadden. Bijzonder in de zin van lekker en niet te achterhalen waar het nou naar smaakte. Later kregen we parels en die zien er net zo uit als de dingen die we nu hebben. Die parels moest je vast doorslikken met wat water, maar ik hield ze net zo lang in mijn mond tot het zachte omhulsel smolt. En dan proefde ik die druppels weer.

Vreemd genoeg kan ik me niet herinneren dat ik dit soort supplementen voor Mika kocht. Hij is nog geen 21 en toch ben ik al van alles vergeten. Terwijl herinneringen die al meer dan dan 50 jaar oud zijn nog in mijn geheugen verankerd zitten. Daar maak ik me weleens zorgen om hoor. Want ik moet ook weleens naar woorden zoeken. Soms omdat ik iets alleen in een andere taal weet, maar het komt ook voor dat een zin niet vloeiend is omdat ik onderweg even na moet denken. Zouden ze daar ook pilletjes voor hebben?

2 gedachten over “Dag 3986: D

  1. Linda

    Hoort er gewoon bij hoor…bet als dat je naar boven loopt om iets te halen en boven niet meer weet wat je ging halen :)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>