Dag 3987: Bestelchallenge

Screenshot_20201108_111353

Sinds half maart bestellen we eenmaal per week eten, soms wel twee keer. Dat wil Ronald graag. Niet zozeer omdat hij geen zin heeft om te koken. `Het komt wel voor hoor. Meestal op zondag als er veel sport op de televisie is. We hebben namelijk nog steeds geen toestel in de keuken. Maar dat bestellen doet hij voornamelijk omdat hij de lokale horeca wil steunen.

Sinds kort gaat er een bestelchallenge rond. Het is de bedoeling dat je op Instagram plaats wat voor lekkers je hebt laten komen en dat je dan drie mensen stimuleert hetzelfde te doen. Wij doen daar niet aan mee hoor. Want iedereen moet zelf weten waar het avondeten vandaag gaat komen. Overigens laten wij vaak eten komen dat we zelf zelden maken.

Chinees, Japans, fish&chips, Italiaans, Grieks, Spaans,of iets van de snackbar- wij vinden alles lekker. Zullen we dat bijven doen als er een vaccin beschikbaar is voor iedereen? Waarschijnlijk wel. We zijn inmiddels dol op de maaltijden die aan de voordeur afgeleverd worden en we zijn onder de indruk van de manier waarop de plaatselijke eetgelegenheden hebben ingesprongen op de veranderde markt.

Het enige lastige is dat we tegenwoordig altijd een potje met contant geld in de hal moeten hebben. Want we geven graag iets aan de jongens en meisjes die door weer en wind naar ons toe komen. Meestal op de fiets of de brommer. Ze doen echt hun best om het warme eten zo snel mogelijk te brengen. Het is ook de bedoeling dat zij hun bijbaan kunnen houden. Dus wordt er minstens eenmaal per week op thuisbezorgd.nl gekeken.

17 gedachten over “Dag 3987: Bestelchallenge

 1. Cindy

  Heb weleens gelezen dat een ondernemer meer verdient als je rechtstreeks daar bestelt ipv via thuisbezorgd. Weet niet precies hoe dat zit, bestel zelf bijna nooit eten. Volgens mij gaat er een X bedrag naar thuisbezorgd.
  Denk dat ik 4 keer per jaar iets bestel, en haal het dan af. 2 x Chinees, en 2 x pizza denk ik.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat klopt. We kijken rond op thuisbezorgd.nl en bestellen indien mogelijk rechtstreeks bij de ondernemer. Hoe meer zij krijgen, des te beter.

   Reageren
 2. Linda

  Nou buiten dat je de restaurants enz helpt, is het gewoon lekker makkelijk en net wat anders…maar zeer nobel, van Ronald hoor..

  Reageren
 3. Annigjen

  Thuisbezorgd krijgt normaliter idd een percentage, maar hebben nu een tarief van 0,19 € per transactie om de horeca extra te steunen en ze zo een groter bereik geven. Dus momenteel maakt het niet uit hoe je besteld want de kosten van de pin en bank transacties zijn bijna net zoveel. Wij zijn in ieder geval heel erg blij met deze ondersteunende aktie van thuisbezorgd, zo word ons bereik ook een stuk groter zonder de hoge kosten

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Fijn om te horen dat Thuisbezorgd de horeca steunt door slechts een klein bedrag per transactie te vragen. Ik hoop dat jullie het in deze barre tijden toch goed doen. Aan het eten zal het niet liggen, want ik krijg al trek als ik je foto’s zie.

   Reageren
   1. Annigje

    Helaas valt dat nog een beetje tegen, maar nu thuisbezorgd deze tarieven hanteerd is het voor de kleine horeca ook te doen om er gebruik van te maken. Dus straks hebben we een groter bereik en hopelijk ook weer wat meer omzet. Want de steun van de overheid dekt de kosten ook lang niet. Aan het eten ligt het inderdaad niet, dat is altijd wel goed. We zijn ook nog een net nieuw restaurant dus onze bekendheid is ook nog niet zo groot. Maar ik hoop wel dat we straks gewoon weer lekker open mogen!

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Ik hoop ook dat jullie straks weer open mogen en op die manier een mooie reputatie kunnen opbouwen.
     De afgelopen maanden zag ik je veel gerechten plaatsen op Instagram. Dacht dat je “gewoon” een kookcursus volgde. Ooit komen we eten hoor!

     Reageren
     1. Annigje

      Mijn cursus ligt op het moment ook stil, maar het is inderdaad geen gewone kookcursus. Als ik mijn eindopdrachten goed afrond mag ik mezelf 3de jaars zelfstandig kok noemen. Nu heb ik niet de ambitie om in de keuken te staan, maar ik vind koken wel erg leuk en ik doe tegelijkertijd veel vakkennis op. Altijd handig natuurlijk en mag door die cursus ook lekker meedenken over de kaart ed, wat mij weer extra uitdagingen geeft in mijn werk ;) Dus het kan maar zo zijn dat als je bij ons eet je een door mij bedacht gerecht eet :)

     2. Pippi Bericht auteur

      Wat leuk! Ik zie zoveel mooie gerechten op je Insta dat ik dacht dat je kok was. Als we komen eten wil ik zeker iets dat door jou bedacht is.

 4. Annigje

  Die zijn niet allemaal van mijn hand hoor, post ook wel eens foto’s van de gerechten die we in het restaurant serveren, maar die zouden ook nog wel eens van Andy zijn hand kunnen zijn, aangezien hij leerlingkok is bij ons ;) Ik zou het echt super leuk vinden als je eens aan kwam waaien, al is het maar voor een kop koffie en een gezellig praatje :)

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>