Dag 3988: Nieuwe televisie

mde

Op zaterdagmiddag blijkt de televisie het te hebben begeven. Wat doe je dan? Nou, ik haal mijn schouders op en ga verder lezen. Ronald ontploft, geeft huisgenoten de schuld en bestelt daarna direct een nieuw toestel. Want wat is een zondag zonder televisie? Op die dag zijn er meerdere voetbalwedstrijden, er wordt hard gefietst en af en toe is er nog een Grand Prix ook.

Mika moest zijn toestel een dag missen. Dat geeft niets, want het kind heeft maar liefst twee televisies op zijn kamer. Hij nam de iPad wel even mee naar boven, dan konden Valleney en hij om de beurt gamen en naar een zombieserie kijken. Overigens is zijn toestel nog ouder dan het ding dat beneden stond. Zo zie je maar dat ze het niet altijd kaduuk gaan vanwege ouderdom.

Aanvankelijk zou de nieuwe televisie tussen tien en elf uur worden bezorgd. Na enkele mailtjes en een telefoontje was het toestel er om vijf over half tien. Voor tienen stond het gevaarte op z’n plek en was ook Netflix geïnstalleerd. Overigens was het toestel weer belachelijk groot en iets breder dan de vorige. Gelukkig is er geen ruimte voor een slag groter. Nu maar hopen dat dit exemplaar wat langer meegaat.

Inmiddels heeft Mika weer twee televisietoestellen op zijn kamer. En ik moet gelijk denken aan mijn eerste televisie. Een zwart-wit toestel zonder afstandsbediening, gekregen van een zus van een zwager. Het kreeg een mooi plekje aan het voeteneinde van mijn hoogslaper in het studentenkamertje dat ik deelde met honderden boeken. Wat ik me nog kon herinneren is dat ik toen de Olympische Zomerspelen liggend in mijn bed kon zien. In hetzelfde jaar waren de Winterspelen in Calgary en speciaal daarvoor ging ik naar mijn ouders.

Veel later informeerde ik bij collega’s wanneer hun kinderen televisie op de kamer kregen. Ze gaven allemaal bijna hetzelfde antwoord: toen oma of opa dood gingen. Dan was er een toestel vrijgekomen. Zojuist heb ik het ook even aan Ronald gevraagd. Hij was net iets jonger dan ik destijds was toen het eerste toestel zijn kant op kwam. Hij denkt dat hij 18 was en hij kreeg ‘m toen zijn ouders een nieuw exemplaar kochten. Tegenwoordig zijn er kindertelevisies in kekke kleuren waar nog een DVD-speler aan vast zit ook.

6 gedachten over “Dag 3988: Nieuwe televisie

 1. chucky1012

  Och jeetje zonder televisie geen voetbalwedstrijden bekijken…
  Maar wat prachtige tv en vele fijn kijk plezier…
  Geweldig hoe de honden ernaar kijken….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ronald kan echt niet zonder televisie hoor. Binnen de kortste keren had hij een nieuwe besteld. De honden lijken het interessant te vinden ;)
   xoxo

   Reageren
 2. Linda

  Hahahaha zie de stress al voor me…gelukkig heb je er zo weer één in huis…vroeger moest je ook gewoon opstaan om van zender te wisselen, werd er niet zo snel gezapt ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Moest hij maar opstaan om van zender te wisselen. Alhoewel…. hij blijft meestal toch hangen bij de sportzender :)

   Reageren
 3. Myrna

  Wat een mooie tv ! Wat fijn dat je niet erop moet om er een te kopen he. Vandaag bestellen , morgen in huis.
  Veel kijkplezier!!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>