Dag 3989: Broodrooster

mde

Toen Ronald mededeelde dat hij een nieuw televisietoestel had  besteld en ik voor de verandering eens ging zuchten, voegde hij er aan toe dat hij ook een broodrooster had gekocht. Hij wist natuurlijk dat ik dat helemaal niet nodig vond en hij noemde snel enkele redenen op waarom het de aankoop van het jaar zou zijn.

Waren de stoppen er niet eens uitgeknald toen ik tosti’s maakte? Er kon ook geen stokbrood op verwarmd worden- en dat terwijl we zowel een combi-magnetron als een gewone oven hebben. Daarnaast zag het oude exemplaar er niet uit en daar moest ik hem gelijk in geven. f en toe maakte ik het ding schoon aan de buitenkant, maar de viezigheid leek er op af te vliegen.

Ons oude broodrooster is zeker al een kwart eeuw oud. We kijken er al lang tegen aan, langer dan we Mika in huis hebben. De nieuwe aankoop is een stuk mooier. Het staat al een paar dagen in de keuken en waarschijnlijk staat ‘ie daar nog wel enkele decennia. De kans is groot dat dit huishoudelijke apparaat ons nog gaat overleven ook. Mooie erfenis voor Mika.

sdr

12 gedachten over “Dag 3989: Broodrooster

 1. Cindy

  Jij weet inmiddels wat voor dag ik achter de rug heb, en de aanblik en de toestand van dat oude rooster maakt dat ik vandaag voor het eerst moet lachen haha!

  Reageren
 2. Pearl

  Ik heb nog een tosti apparaat/broodrooster met van die klemmen. Het ding ziet er niet uit, maar ik kan het niet wegdoen (cadeau van mijn moeder toen ik geslaagd was voor de meao) en het maakt de allerlekkerste tosti’s! Ik heb ook nog zo’n SpongeBob tostimaker, die gebruiken m’n jongens wel eens.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik snap dat hoor, dat je een apparaat niet kunt wegdoen. Wij Haden ook een SpongeBob tostimaker. Inmiddels vervangen door een contactgrill.

   Reageren
 3. Myrna

  Haha is er een pan jus over de toaster gevallen ??
  Zo zit ik met een friteuse die ik niet meer schoon krijg.
  Het ding is te smerig voor woorden van de buitenkant.
  Ik zeg eerlijk ik bak de patat niet dus ben het niet schuld Haha

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik heb werkelijk geen idee wat er met dat ding is gebeurd. Wel snap ik dat ik ‘m niet vaak schoongemaakt heb :) Waarschijnlijk weet ik wel wie jouw friteuse vies gemaakt heeft!

   Reageren
   1. Myrna

    Hahahaha!! Echt hè !!
    Ik wil graag een airfryer want een friteuse schoonmaken is een doffe ellende voor mij.
    Alleen zo’n duur ding aanschaffen zonder het ooit eens uitgeprobeerd te hebben … stel het wordt een slappe hap?
    En welk merk ??

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Wij hebben een Philips, een grote zwarte. Die is erg goed. Hier stink ‘ie omdat Ronald er veel olie bij goot en de boel niet schoonmaakte.

     Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>