Dag 3990: Sinterklaasjournaal

sdr

Volgend jaar hoop ik zestig te worden en in de Goedheiligman geloof ik al jaren niet meer. Toch kijk ik ieder jaar weer uit naar het Sinterklaasjournaal. In mijn hoofd hoor ik er dan meteen Met Dieuwertje Blok! achteraan. Dit jaar kunnen we genieten van de twintigste editie. Dat betekent dat Mika ze allemaal gezien zou kunnen hebben.

Dit is niet het geval. Hij was nog heel jong toen ik hem vertelde hoe het zat met Sinterklaas en de Pieten en daarna zal hij er wel niet meer naarhebben gekeken. Vanaf dat moment werden er schoenen gezet en na een beetje zeuren maakte hij een tekening of raffelde hij een liedje af. Later zette ik zelf zijn schoenen bij de open haard en die vulde ik dan met iets lekkers of een klein presentje.

Nu hij binnenkort 21 wordt begin ik het wel te missen, dat kindergedoe. Hij wil niet meer op schoot zitten. Hij zegt dat hij daar te zwaar voor is, maar wat kan mij dat nou schelen. Kussen geeft hij gelukkig ook nog en als hij de deur uitgaat wordt er uitbundig gezwaaid. Hij wil ook niet meer samen naar het Sinterklaasjournaal kijken. Toen ik het voorstelde ging hij lachen, want hij denkt dat hij er te groot voor is.

Ieder jaar ben ik verbaasd als ik begrijp wat er nu weer een struikelblok is. Leuk gevonden, die verhaaltjes die kinderen kunnen bezighouden. Inmiddels zien de Pieten er uit alsof ze daadwerkelijk door de schoorsteen naar de kinderschoenen geroetsjt zijn en dit jaar heb ik al enkele keren gehoord dat je afstand moet ouden en je handen moet wassen.

Zouden ze veel onbruikbaar geworden beeldmateriaal hebben moeten weggooien nu alles anders is door de corona ellende? Hopelijk hebben ze de afgelopen maanden nog snel opnamen hebben kunnen maken, want de mededeling opgenomen voor corona kunnen ze natuurlijk niet steeds in beeld zitten. Want veel kijkers kunnen hoogstwaarschijnlijk nog niet lezen.

De komende tijd kijk ik dagelijks naar het Sinterklaasjournaal. Niet live, want dan zitten we meestal te eten. Er is iedere vooravond wel iets dat alleen Ronald erg interessant vindt en dan kan ik naar Dieuwertje kijken. Zolang zij het presenteert blijf ik fan. Maar ja, aan die nieuwe Sinterklaas ben ik ook al gewend. Het enige dat ik nog steeds mis is de voice-over van Kees Driehuis.

6 gedachten over “Dag 3990: Sinterklaasjournaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>