Dag 3993: Bloei

dav

Op Instagram en Twitter had ik al gezien dat er overal bloemen in bloeien. En dan hebben we het niet over asters en andere herfstsoorten. De rozenstruik in de voortuin bijvoorbeeld zit niet alleen vol met rozenbottels, maar er zijn ook twee roze rozen te zien. Het staat prachtig, maar ik was toch wel een beetje verbaasd.

Of het warm is voor de tijd van het jaar weet ik niet. Naar het praatje van de weermensen aan het eind van het journaal luister ik meestal niet. Dan ben ik de onplezierige berichten al meer dan zat en dan duik ik weer in een spannend boek. Mij maakt het trouwens niet uit of het uitzonderlijk is, die late bloei.

Gek is het wel. Ook in de achtertuin merkte ik op dat het wel lijkt alsof de magnolia’s vol zitten met knoppen. Hoe langer het zachte weer aanhoudt des te vaker we een extra bloeiende zien. Maar ja, op een gegeven moment zal het toch wel gaan vriezen en dan gaat de voorjaarsbelofte helaas gewoon dood.

Inmiddels is er veel groen uit de achtertuin verdwenen waardoor we geneigd zijn de hortensia nog lang niet te snoeien omdat we dan nog een beetje kleur in de tuin hebben. Maar het moet toch snel gebeuren, want het hoort wel bij het winterklaar maken van de tuin. Nog maar een paar maanden en we kunnen weer van alles gaan planten en het is lente voor je het weet.

IMG_20201114_112614

2 gedachten over “Dag 3993: Bloei

 1. Linda

  Hoop dat ze ze nu laten zitten, die mooie rozenknoppen…heb toevallig vanmiddag de hortensia gesnoeid en is idd heel kaal…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik hoop ook dat we nog even kunnen genieten van de rozen. Onze hortensia moet hoognodig gesnoeid worden. Misschien volgende week.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>