Dag 3994: Vijf minuten

mde

Het kostte me vijf minuten van mijn leven, maar dan heb je ook wat. Gratis hè. Wat de rap van de tongriem gesneden abonnementenverkoper ertoe bracht mij aan te spreken toen ik de supermarkt verliet, wil ik niet eens weten. Want wellicht viel ik in de prijzen omdat ik eruit zie als een goedgelovig oud vrouwtje.

Waarschijnlijk stond ik stil omdat juist op dat moment mijn oortelefoontjes stopten met het weergeven van mooie muziek. Misschien had ik door moeten lopen toen mij een krant aangeboden werd. Joh, ik gun mezelf te tijd niet eens om een krant te lezen en ik wil geen huis vol ongelezen dagbladen. Voor je het weet oogt je huis als het onderkomen van een hoarder.

Zo’n verkoper weet wel hoe hij je kan inpakken. Want hij deed er een magazine bij- de verkeerde zag ik later. Hij stopte het in een handig tasje en verblijdde me met een balpen. Omdat ik niet wegrende zag hij zijn kans schoon en ratelde verder. Stopte zelfs een boek in de tas. Ondertussen liet hij van alles zien op zijn tablet. Hintte nog net niet dat het een niet te missen aanbieding was.

Tja, dan zie je wat het per week kost om de weekendeditie plus allerlei extraatjes in de bus te krijgen. Het valt echt mee. Maar niet als je al weet dat je al die kranten niet gaat lezen. Vooral niet als je jezelf hebt voorgenomen er geen vaste uitgaven bij te nemen. Dus toen die jongen even stopte met praten om adem te halen heb ik vriendelijk bedankt voor de fijne aanbieding.

Ergens baalde ik ervan dat ik me toch had laten verleiden tot een gesprek. Want ik weet al dat ik geen abonnement wil op wat dan ook. De volgende keer krijgt zo iemand een zuinig glimlachje terwijl ik verder stiefel. Inmiddels heb ik de pen uitgetest, is het magazine uitgelezen, wacht de krant op een rustig moment, ligt de tas opgevouwen tussen alle boodschappentassen en vraag ik me af wanneer ik dat echt heel interessante boek ga lezen.

2 gedachten over “Dag 3994: Vijf minuten

  1. Linda

    Ik dacht even dat je erin getrapt was, wat ik me niet kon voorstellen…erg hè die doortrapte methode, maar je hebt het goed doorstaan :)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>