Dag 3995: Platteland

dav

De honden genieten van de wandelingen in een groene omgeving. Apollo vindt het overal leuk, maar de meisjes prefereren uitjes op plekken waar bijna geen huizen en mensen zijn- wel veel gras om aan te snuffelen. Ronald en ik gaan ook graag naar zulke plekken. We vinden het er zo fijn voor de honden dat we een steeds grotere voorkeur voor het platteland krijgen voor het geval we de loterij winnen.

Ronald, groot fan van Chateau Meiland, heeft al gezien dat het in Hengelo goed toeven is. Frankrijk is een beetje te ver, maar hij geeft een eventueel fortuin graag uit in de Achterhoek. Voorlopig heb ik geen reden om op Funda op zoek te gaan naar het ideale stulpje. Wat ik wel weet is dat ik sindsdien een jaar niet meer in het centrum van een grote stad wil wonen. Nou, ik wil dat wel, maar voor de hondjes kies ik toch een andere leefomgeving.

Zij houden van het platteland en lopen graag langs allerlei boerderijdieren.  Ze laten de schapen, paarden en koeien met rust, gelukkig. Misschien zijn ze wel een beetje benieuwd, maar ik ben niet bang dat ze over het hek willen spingen. Uiteindelijk negeren zij zulke dieren gewoon. Apollo, Fluffy en Popje doen ook het liefst hun behoefte in het gras en op het platteland is genoeg.

Als ik hier naar buiten ga met Apollo zorg ik er altijd voor dat hij langs grasvelden wordt geleid. Is hij wat langzaam met nummer 2 dan moet ik voor de terugweg een andere route kiezen. Inmiddels weet ik precies waar ik heen moet. Er zit een soort grasTomTom in mijn hoofd. Vol plekken waar ik niets hoef op te ruimen. Mijn hondenuitlaattas zit vol poepzakjes, maar ik gebruik ze toch liever niet om de boel van de stoeptegels te schrapen.

Of we daadwerkelijk kiezen voor het platteland durf ik niet te zeggen. Ronald kan je het best op een onbewoond eiland neerzetten, ik wil graag dat mijn familie nog langskomt zonder dat ze urenlang in de auto hoeven te zitten. Niet voor winkels of de mogelijkheid tot het ondernemen van allerlei culturele uitjes. Voorlopig zitten we goed. We wonen tussen de griezels, maar we zitten overal dichtbij. Om de koeien op de foto te zien hoeven we slechts een minuut of tien te rijden.

4 gedachten over “Dag 3995: Platteland

 1. Linda

  Heerlijk, hè zo vrij wonen als de Meilandjes…zou het ook wel weten, hoor, paar leuke dieren in de wei, erbij, heerlijk :)

  Reageren
 2. Myrna

  Het is bij jullie in de buurt heerlijk landelijk.
  Ik woon nu in een heerlijk dorp waar mensen elkaar nog groeten op straat.
  Er zijn hier ook prachtige natuurgebieden.
  Vroeger wilde ik in de stad wonen maar dat wil ik al lang niet meer.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ben een echt stadsmens hoor. Maar voor de honden wil ik in een groene omgeving wonen. Inmiddels zijn er een paar mensen (met honden natuurlijk) die naar me zwaaien als ik met Apollo loop. Zo leuk.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>