Dag 3999: Vuurwerk

dav

Wie het gevoel heeft dat ik me aanstel als ik klaag over deze buurt mag het krantenartikel even goed bekijken. Of het werkelijk zo is dat de ziekenhuizen geen plaats hebben voor mensen die door met vuurwerk te spelen ogen en handen kwijtraken valt nog te bezien. Als e hier geen vuurwerk meer mag kopen gaat men wel naar het buitenland. Maar goed, ik ben blij met het verbod.

Twee jaar geleden had Dotje meer dan drie maanden stress vanwege het geknal. Ze werd helemaal gek. Een verblijf op een vuurwerkvrij vakantiepark zou geen zoden aan de dijk hebben gezet, want hier wordt niet alleen op 31 december geknald. We hadden veel verdriet toen ze wegging, maar stiekem waren we wel blij dat we van het hysterische geblaf af waren.

We hebben trouwens ook een hond gekend die zo leed onder het geknal dat hij aan de stress overleden is. Dat vind ik zo ontzettend verdrietig, want het was een hele leuke en lieve hond. Apollo is ook niet zo dol op vuurwerk. Af en toe springt hij van de bank om tussen de eettafel en de servieskast te gaan liggen. Tijdens het laatste rondje wilde hij ook een paar keer snel terug omdat er ergens geknald werd.

En nu staat er in de krant dat achterlijke inwoners van dit rotdorp boos zijn omdat er geen vuurwerk meer afgestoken mag worden. Daarom gaan ze dit weekend volop vuurwerk afsteken als een misplaatst soort protest. Alsof dat niet erg genoeg is hebben ze de afgelopen tijd proefgedraaid door in onze buurt van alles af te steken.

Daar hebben we wel wat van gemerkt. Gelukkig kijken we met het hele gezin gezellig naar e televisie en dan hebben de hondjes het niet zo door.  Dat er zogenaamde pyro strijders aan de gang zijn. Strijders- voor de goede zaak gaan ze de straat niet op, alleen als hun lolletjes van ze afgenomen worden. Wat een droeftoeters. Je zou bijna hopen dat zij tijdens hun acties een blessure oplopen.

Het is jammer dat mijn stukjes hoogstwaarschijnlijk niet gelezen wordt door de nekjes in mijn buurt. Deze NSB-ers die natuurlijk allemaal een braaf hondje hebben zouden eens moeten patrouilleren. Per slot van rekening zullen hun woeffies ook niet zo dol zijn op vuurwerk. En ze houden er toch zo van om mensen aan te geven bij de politie? In ieder geval gaat Apollo de komende dagen ‘s avonds maar lekker bij de bosjes aan het eind van de straat plassen. En de meisjes in de tuin, want zij moeten er ook niets van hebben.

 

4 gedachten over “Dag 3999: Vuurwerk

 1. Cindy

  Ik haat vuurwerk echt, verschrikkelijk voor natuur en dieren. Mijn kat is ook altijd zo bang.
  Vuurwerkverbod is het enigste positieve aan 2020, maar hoe willen ze het handhaven?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   In dit dorp wellicht door in bepaalde buurten te surveilleren en gelijk het bonnenboekje uit de achterzak te halen. Maar ik zie het al faliekant mislukken hoor.

   Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Er zullen vast genoeg agenten zijn om de klus te klaren, maar ik verwacht niet dat men er echt aandacht aan besteed. Dat deden ze de afgelopen jaren ook niet, want toen hadden we minstens 3 maanden lang vuurwerkoverlast.

     Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>