Dag 4001: Levensvragen voor een goed gesprek (71+72)

dav

Meestal heb ik wel iets te zeggen over de voorkant van het kaartje, deze keer is het juist de achterkant waar ik me druk om kan maken. Laat ik het maar eerst over de vraag Waar ben jij onzeker over? hebben. Die ik niet interpreteer als het vragen naar een lange lijst van zaken die me niet aan mezelf bevallen. Verwacht dus ook geen waslijst aan fysieke gebreken of ongemakken. Dat interesseert mij niet.

Natuurlijk zou ik graag een veel hoger IQ willen hebben en veel meer algemene kennis. Verbanden kunnen leggen en een goed figuur slaan bij kennisquizjes. Willen we dat niet allemaal? De verwekker van mijn man heeft eens gevraagd waarom ik niet meedeed aan Twee Voor Twaalf. Nou omdat ik daar het zelfvertrouwen niet voor heb. Ook aan Lingo durf ik niet mee te doen. Astrid Joosten en Jan Versteegh zullen vast niet tegen een onzekere, hakkelende kandidaat willen aankijken.

Oh ja, ik ben ook onzeker als het gaat om de opvoeding van Mika. Nee, ik ben zeker niet ontevreden over mijn kind- het is een fijne knul. Maar heb ik er wel genoeg aan gedaan? Want het is wel een cultuurbarbaar hoor. Hij kijkt het liefst naar films over zombies. Hij in niet geïnteresseerd in klassieke muziek en dat terwijl dat het vaak te horen is in ons huis. Boeken leest hij al helemaal niet. Hoe kan dat nou? Als kind was hij dol op lezen.

Goed, dan de achterkant van het kaartje. Dat is namelijk een regelrechte misquote. En tot overmaat van ramp is de naam van de heldin uit de boeken van Astrid Lindgren nog verkeerd gespeld ook. De laatste tijd hoor ik zeer regelmatig dat men Pippi Langkous een citaat toebedeelt terwijl het niet klopt. Zodat straks nog meer mensen Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan toeschrijven aan Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemunta Efraïmsdochter Langkous.

In Casablanca zei Ilsa Lund nooit Play it again, Sam. De boze stiefmoeder van Sneeuwwitje zei toch echt Magic mirror on the wall, who is the fairest one of all. Waarom men bepaalde uitspraken verandert, snap ik niet. Nou klinkt het aan Pippi toegeschreven citaat wel lekker stoer. Misschien zal het wel zelfvertrouwen kunnen geven aan mensen die ergens onzeker over zijn.

dav

Toen de misquote steeds vaker te horen viel heb ik het boek van Pippi maar eens geraadpleegd. Want ik had al het idee dat het niet klopte. Het staat vol met geinige uitspraken zoals het stukje over een te kopen meducijn, maar het verkeerde citaat kende ik echt niet. Het heeft weken geduurd voor ik er achter kwam dat het niet in de Nederlandse vertaling staat. Iedere dag heb ik een hoofdstuk uitgeplozen en niets gevonden. Jammer, want het was perfect geweest voor een tegeltje voor in de gang.

mde

4 gedachten over “Dag 4001: Levensvragen voor een goed gesprek (71+72)

 1. Linda

  Nou als we het over onzekerheden moeten gaan hebben, dan zijn we nog niet uitgepraat hahahaha dus doen we maar niet..denk dat iedere moeder dit herkent, maar als ik jou zo hoor, je hebt niks fout gedaan, hij heeft z’n eigen wil en wijsheden, dat is al een teken dat het goed zit…en zo lang hij je nog een zoen geeft, halleluja wat wil je nog meer :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Laten we maar zeggen dat we altijd ons best hebben gedaan. Ik zal je eens influisteren wat ik allemaal nog tegen hem mag zeggen- zelfs als er andere mensen bij zijn.

   Reageren
 2. Myrna

  Jullie hebben je best gedaan en kijk hoe geweldig Mika is geworden. Niemand is perfect, ouders niet en kinderen ook niet. Zolang jij die kus nog krijgt zit het goed hoor.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>