Dag 4002: Slapen

Screenshot_20201122_222252

Sinds ik een smartwatch heb, slaap ik beter. Natuurlijk is dat horloge geen tovermiddel, want dan zou iedereen er eentje hebben. Ronald is zeer kritisch en hij gelooft niet dat alle informatie die ik ‘s ochtends kan teruglezen ook daadwerkelijk klopt. Zal dat ding echt het verschil tussen REM-, lichte en diepe slaap kunnen onderscheiden? Nou, ik ga er maar van uit dat alles steeds op dezelfde manier wordt gemeten en geïnterpreteerd. Dat is goed genoeg.

Het is voor mij een geweldig hulpmiddel. Want ik had de laatste maanden erg vaak het gevoel dat ik niet goed genoeg sliep. Soms lag ik naar mijn idee uren wakker. Waarschijnlijk was het vaak mijn eigen schuld, want ik was in bed regelmatig bezig met mijn telefoon. Dan las ik een fijn boek, maar ook speelde ik een spelletje of was ik bezig met dingen opzoeken. Dat doe ik tegenwoordig niet meer.

Want ik heb gemerkt dat ik me ‘s ochtends goed voel als ik zeven uur of langer heb geslapen. Dan maakt het niet uit dat ik klaarblijkelijk te weinig aangesloten periodes diep slaap. Dat zit er bij mij blijkbaar niet in. Als ik rond kwart over elf in bed lig, mag ik van mezelf nog even lezen. Maar niet te lang en ik hou me eraan. Dan maar stoppen bij een gigantische cliffhanger. Morgen is er weer een dag.

Die dag begint nu dus beter dan voorheen. Nu ontwaak ik doordat mijn smartwatch lichtjes trilt. Dan zet ik het alarm uit en knuffel ik met de meisjes die nog even tegen me aan komen liggen. Na een minuut of wat stuur ik ze naar hun broer die beneden slaapt en ga ik de badkamer in.  Mijn dag begint dus steeds hetzelfde en dat voelt goed. Heel soms lig ik een tijdje wakker, maar als ik ‘s ochtends zie dat het zo lang niet heeft geduurd voel ik me niet zielig.

De stappenteller is trouwens ook erg fijn. Niet iedere dag tik ik de 10.000 stappen aan hoor. Er zijn van die dagen dat ik geen boodschappen doe en niet de hele dag bezig ben met het op zolder ophangen van de was. In de krant las ik dat je al goed bezig bent als je 8.000 stappen zet. Nou, ik zit gemiddeld aan de 9.000, dus ik vind het best. De smartwatch is toch wel een van de beste cadeaus die ik dit jaar heb gekregen.

2 gedachten over “Dag 4002: Slapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>