Dag 4004: Handschoenen

mde

De afgelopen dagen schijnt de zon helder. Als je al die kale bomen niet zag, zou je bijna denken dat het lente is. Maar het is hartstikke koud. Niet dat het vriest- zover is het nog lang niet. Het is misschien niet veel kouder van 6ºC, maar ik kan al niet zonder handschoenen buiten lopen. En dan nog heb ik halverwege de wandeling ijskoude vingertoppen.

Misschien zouden gevoerde wanten wel meer warmte opleveren, maar die heb ik niet. Wel een paar twee maten te grote suède handschoenen die ik een paar jaar geleden bij mijn favoriete kringloopwinkel kocht. Ze zien er inmiddels een beetje smoezelig uit, maar ze zien er na al die tijd nog altijd stukken beter uit dan de wat fraaier ogende exemplaren van zacht leer.

De handschoenen die ik nu heb blijf ik gewoon dragen totdat ze op zijn. Misschien heb ik tegen die tijd al een paar perfecte gevonden die ervoor zorgen dat ik niet met koude handen thuiskom. Als iemand een goede tip heeft, hoor ik het graag. Het liefst iets dat goedkoper is dan een paar van dat Australische merk dat veel mensen warme voeten geeft.

Een paar dagen geleden lag er een zwarte leren handschoen op het voetpad voor de deur. Zoiets gooi ik natuurlijk niet meteen in de ondergrondse container, want je weet nooit of iemand deze handschoen mist. Het ding ligt inmiddels al een tijdje op de paarse kliko, maar ik geloof niet dat de rechtmatige eigenaar er nog prijs op stelt. Er zijn een paar fikse slijtplekken te zien, maar het is vast nog geschikt voor het gooien van een balletje voor de honden. Niet die van mij hoor.

dav

4 gedachten over “Dag 4004: Handschoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>