Dag 4007: Let me entertain you

Screenshot_20201127_101654

Een guilty pleasure zou ik het niet niet willen noemen, want kijken naar het Britse televisieprogramma Escape to the country is niet iets om je voor te schamen. Het is een beetje onzinnig, want ik zie me toch niet zo gauw op het Britse platteland wonen. Je ziet er vaak prachtige stulpjes, maar ik wil toch liever dichterbij mijn familie wonen. Toch kijk ik iedere keer weer.

Soms erger ik me rot aan wel heel kritische mensen die werkelijk alles afkraken en af en toe zie ik huizenzoekers die met tranen in hun ogen door hun nieuwe woning lopen. Ronald kijkt trouwens ook graag mee en dan vragen we natuurlijk steeds aan elkaar of wij een bepaald huis zouden hebben gekocht. Meestal zijn we het wel met elkaar eens, want we zouden allebei graag  een groot huis, een gigantische tuin en geen buren in de nabijheid willen hebben.

Dat men nogal gek is op enorm grote woonkeukens snap ik wel. Als ik de geldpest krijg gun ik Ronald een heel uitgebreide keuken met allerlei apparaten. Als ik zijn ontslagbrief heb geschreven ga ik gelijk online winkelen voor allerlei zooi voor in de keuken. Ronald zal aardig veel tijd in de keuken doorbrengen omdat hij gek is op koken. Doe ik hem meteen een paar kookcursussen cadeau waarmee hij zijn culinaire horizon kan verbreden.

Die mensen die op het Britse platteland gaan wonen hebben meestal een andere reden om een keuken zo groot als een balzaal te willen. For entertaining delen ze mee als het gesprek op de keuken komt. Dat houdt in dat je mensen thuis uitnodigt en iedereen volpropt met eten en drinken. Dus niet dat je gaat jongleren met ronkende kettingzagen, het repertoire van Frank Sinatra gaat zingen of de Stervende Zwaan danst voor je gasten.

Maar het klinkt wel alsof er variété op het programma staat. Of dat iedereen constant bediend wordt. Terwijl de hele meute vast zelf de hapjes en drankjes van het kookeiland plukt. Nou ja, dat hoop ik dan maar. Want een gezellig avondje met vrienden en/of familie wordt een nachtmerrie als je iedereen achterna moet lopen en je eigenlijk de hele tijd in de keuken staat te zwoegen.

Gelukkig ken ik alleen maar mensen die aanbieden te helpen in de keuken, die langsgaan met hapjes of koffie zetten. Zo blijven feestjes nog lekker feestelijk. Hier gaan zusjes zelfs spontaan afwassen omdat ze het een beetje zielig vinden dat ik geen vaatwasser heb. Maar ik heb zoveel servies en bestek dat ik die afwas verspreid over twee weken zelf zou kunnen doen. Natuurlijk stel ik het op prijs als ik aan het eind van de avond nauwelijks kan zien dat ik twintig personen over de vloer heb gehad.

Ooit kan dat weer. Dan heb ik heel wat entertainment in gedachten- de sjoelbak gaat weer op tafel en we gaan ook lekker Trivianten. Mijn Spotify playlist met gezellige ouwe rotzooi wordt erbij gehaald en misschien doen je nog een dansje als de honden niet in de weg lopen. Wat eten betreft hebben Ronald en ik ook een paar goede ideetjes. We kijken enorm uit naar de tijd dat we weer bij elkaar over de vloer kunnen komen en alles kunnen doen wat we graag doen met de hele familie.

2 gedachten over “Dag 4007: Let me entertain you

 1. Linda

  Vind ze ook leuk, die programma’s…maar valt mij ook altijd op, dat ze het over entertaining hebben, alsof ze alleen daar voor een groot huis willen hebben…blijft leuk, on erover te dromen :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nou, dan zullen die mensen het moeilijk hebben in deze tijd. Op het platteland wonen en dan mogen er geen grote feesten gegeven worden.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>