Dag 4008: Egelantier

dav

Deze foto maakte ik in de zomer. Dat de struik niet verpieterde in de brandende zon verbaasde me. Wat de naam van de in deze gemeente zeer populaire stuik is kon ik niet achterhalen. En op het moment dat je niet meer koortsachtig op zoek bent, lukt het. Maar ik weet inmiddels niet waar ik het stukje kennis vandaan heb. Wel dat ik iedere dag een paar keer langs egelantierstruiken loop.

De naam kwam me bekend voor. Mijn geheugen laat me nog weleens in de steek, maar ik wist toch nog dat Mika heel lang geleden tegen de Rotterdamse Egelantier Boys had gespeeld. Of tegen die andere club op hetzelfde terrein, maar ik weet zeker dat ik in de kantine die naam had gezien. En dat ik me afvroeg waarom ze naar rozen waren genoemd.

Enfin, uiteindelijk weet ik honderd procent zeker dat ik wel vaker van de egelantier had gehoord. Er hangt namelijk een botanische print van Pierre-Joseph Redouté van een Rosa Eglanteria var. punicea in mijn eigen huis. Bovenaan de trap naar de eerste verdieping. Daar kom ik per dag wel vijftig keer langs.

mde

 

 

2 gedachten over “Dag 4008: Egelantier

  1. Linda

    Nou ja, hangt zelfs in je eigen huis…naar die struiken overleven alles geloof ik…komen toch ook rozenbottels aan, waar je lekker kan van kan maken.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>