Dag 4009: Categorie 1

mde

De hengelsportzaak naast de kapper die ik iedere zes weken bezoek veranderde ieder jaar enkele dagen in een vuurwerkwinkel. Er hing dan een groot spandoek aan de gevel met daarop in grote letters VUURWERK. Met Mika ben ik er wel een paar keer geweest. Maar sinds Dotje is hij niet meer geïnteresseerd in knal- en siervuurwerk. Hij heeft zijn geld trouwens liever uit aan spuuglelijke doch comfortabel zittende sportief ogende schoenen.

Het spandoek heeft er ook dit jaar gehangen. Het was verdwenen op de dag dat ik het wilde fotograferen als illustratie bij een stukje. Het was al een tijdje duidelijk dat er een vuurwerkverbod zou komen. En dan toch dat doek laten hangen. Eh, misschien omdat ze nog wel vuurwerk categorie 1 in huis hebben? Toen ik vrijdag langs de winkel liep had ik even naar binnen moeten kijken.

In de krant las ik trouwens dat fop- en schertsvuurwerk opeens heel populair is geworden. Zouden al die idioten opeens met sterretjes gaan zwaaien of met knalerwten gaan smijten? In ieder geval hebben de boze sukkels die graag vuurwerk afsteken twee weekenden geleden meer dan genoeg geknald. Die zie ik niet met vuurwerk van de eerste categorie in de weer gaan als we dicht bij 2021 zijn.

Heel af en toe horen we nu een knal. Als de televisie aanstaat of ik naar leuke muziek luister, hoort Apollo die herrie niet en gaat hij ook niet ver van het raam liggen. De meisjes lijken er geen last van te hebben. Over een maand zal ik wel beneden op de bank gaan slapen. Dat is helemaal niet erg. Want het lijkt me heerlijk om aan een nieuw jaar te beginnen met mijn schatjes naast me.

4 gedachten over “Dag 4009: Categorie 1

  1. Linda

    Nou dat word voor hun de eerste jaarwisseling…beter kan niet, met vuurwerkverbod…ik vind het ook niet erg, kan ik tenminste normaal slapen, hopelijk.. maar voor de beestjes vind ik het het fijnst :)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>