Dag 4010: Levensvragen voor een goed gesprek (75+76)

dav

Het woord bereiken geeft me het gevoel dat ik de kant van een mooie loopbaan en een meer dan gezond banksaldo word opgestuurd. Maar wat ik nog graag zou willen is oud genoeg worden om mee te maken dat Mika zichzelf kan bedruipen en dat ik alle hondjes overleef. Natuurlijk wil ik oud worden in goede gezondheid. Want ik wil kunnen blijven zorgen voor mijn vier kinderen.

Volgend jaar hoop ik zestig te worden. Er zijn nogal wat mensen die die leeftijd niet gehaald hebben, maar ik ben bang dat ik nog minstens vijftien jaar nodig heb om met een gerust hart te gaan hemelen. Daarom werd ik ook niet boos op Ronald toen hij me te verstaan gaf dat hierna geen honden meer in huis genomen worden. Hij had het op een iets vriendelijker toon mogen doen, want c’est le ton qui fait la musique, nietwaar?

Hij had natuurlijk gelijk, want als het mij een beetje mee zit ben ik straks halverwege de zeventig als we hondloos zijn. Misschien nog wel ouder als Russische hondjes een flinke levensduur hebben. Nu ben ik bijna geruisloos oud geworden, dus wie weet verlopen de komende jaren ook wel rimpelloos. En kunnen we op onze oude dag nog een paar leuke reisjes maken.

Rijk worden zit er niet in. Als er door de Corona niet zoveel banen waren verdwenen zou ik best een karig belegde boterham kunnen verdienen, maar meer zal niet voor me weggelegd zijn. Want ik ken geen mensen die rijk zijn geworden van het onderwijs. Mijn vader wilde trouwens ook geen miljonair worden. Hij had genoeg voor zijn hobby’s en hij heeft zijn kinderen kunnen zien opgroeien. Zoiets wil ik ook wel.

dav

4 gedachten over “Dag 4010: Levensvragen voor een goed gesprek (75+76)

 1. Linda

  Hoop zeker dat de schatjes heel wat jaren mee mogen gaan…als je in goede gezondheid van ze kan blijven genieten, en je natje en droogje hebt, wat wil je dan eigenlijk nog meer…je na altijd nog dromen van een hoop geld, maar al met al, hoop geld maakt niet gelukkig.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik kan me herinneren dat we Dotje terug moesten geven. Ronald had er zijn vakantiegeld voor over om haar terug te krijgen.
   Wij hebben genoeg mooie dingen un ons leven en veel geld is een extraatje.

   Reageren
 2. Myrna

  Ik hoop dat iedereen gezond oud mag worden.
  Geld is fijn om te hebben maar gezondheid en geluk daar zit geen prijskaartje aan.
  Geniet van elkaar !!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wij zijn ook zonder dikke bankrekening gelukkig. Geld is makkelijk, maar we hebben genoeg andere dingen die ons leven de moeite waard maken.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>