Dag 4011: 21

mde

Mika is vandaag 21 geworden. Een leeftijd die voor veel mensen aanleiding geeft tot het organiseren van een groots feest. Maar ja, dat is in 2020 helaas niet mogelijk. Voor Mika vind ik dat erg jammer, want hij vindt het heerlijk als zijn familie komt. Mama mobiliseerde zoveel mogelijk kinderen en kleinkinderen om dan lekker te gaan wokken in dat fijne restaurant om de hoek. Die gezelligheid moeten we missen.

Maar zijn ooms en tantes zijn hem niet vergeten en we hopen dat we volgend jaar alsnog een knalfeest kunnen geven. Gewoon voor de familie, met lekker veel eten en drinken. We missen elkaar enorm en als je niet met de hele bende bij elkaar mag zijn wil je dat juist zo graag. Het zou geweldig zijn als we Mika’s volgende verjaardag wel samen kunnen vieren.

Gisteravond kreeg hij zijn cadeautje, want Ronald was net voor middernacht thuis. Ons kind heeft nu ook een smartwatch en we hopen maar dat hij er heel wat aan heeft als hij straks weer gaat sporten. Zijn verjaardagsmaal heeft hij vanochtend samen met Valleney bij de supermarkt gehaald: pindasoep voor hem en lasagne voor haar.

Verder is er nog genoeg te eten, want Ronald heeft heel veel lekkers bij de warme bakker besteld. Van een feestelijke fruittaart tot een grote doos vol heerlijke snacks. Er is niet voor hem gezongen. Dat had ik vanochtend wel kunnen doen, maar ik weet dat hij liever heeft dat ik mijn mond dicht hou omdat ik niet zo’n fijne zangstem heb.

Kussen geven mocht wel. Vanavond zal ik wel met Apollo, Fluffy en Popje op de bank zitten. Om zeven over negen denk ik vast terug aan het moment dat hij geboren werd. Na die bevalling durfde ik het geen tweede keer aan en daarom heeft Mika alleen broertjes en zusjes gehad die vier pootjes hadden en blaften. Ook goed hoor. Maar ik ben wel benieuwd of hij later meerdere kinderen wil.

In 1999 werd ik moeder. Niemand had verwacht dat ik aan die klus zou willen beginnen. Het was een beslissing die zeer impulsief werd genomen en ik ben er zo blij mee. Je zult mij nooit horen zeggen dat je leven alleen zin heeft als je een kind geworpen hebt. Mij heeft het wel behoed voor een leven waarin het allemaal om mij draaide. Deze drama queen werd dan ook vele keren met de neus op de feiten gedrukt.

Mijn kind is 21. Hij zal voorlopig thuis blijven wonen en daar geniet ik met volle teugen van. We voeren gezellige gesprekken aan de eettafel en ik ben trots op hem. Hij is goed in zijn werk en hij heeft mooie plannen voor de toekomst. Een eigen stulpje hoeft nog niet voor hem. Niet zo vreemd als je bedenkt dat hij behoorlijk verwend wordt. Die liefde en toewijding hadden best gedeeld kunnen worden met nog vijf kinderen. Maar dan had ik waarschijnlijk geen honden gehad.

10 gedachten over “Dag 4011: 21

 1. Saskia

  Gefeliciteerd Mika, Ellen en Ronald,

  Met het bereiken van de volwassen leeftijd van 21 (Mika) en 21 jaar ouderschap (El en Ro)! Wat gaat de tijd snel, hè! Ik kan me de avond nog herinneren dat we het bericht ontvingen dat Mika geboren was. Het was al laat, maar we zijn meteen in de auto gestapt en naar Spijkenisse gereden. Daar maakten wij kennis met ons mooie neefje. Helaas waren er complicaties waarvoor hulp in het ziekenhuis nodig was. De dokter zette een ambulance in…. Ik mocht mee en heb de hele rit voorin naast de bestuurder gezeten.. Gelukkig waren de complicaties niet van dien aard dat een sirene ingezet moest worden en dat was natuurlijk fijn, maar ook een beetje jammer… Enfin, het heeft toch indruk gemaakt en 21 jaar later heb ik het er nog steeds over en ben ik blij dat alles goed verlopen is en dat Mika een gezonde boom van een kerel is geworden. Wij zijn reuze trots op hem en hopen nog veel verjaardagen mee te mogen vieren. Voor het moment nog even op afstand, maar zodra het kan, zullen we het op gepaste wijze nog eens dunnetjes overdoen.
  Liefs Ton & Sas

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   De hele rit….. Mocht ik een keer in de ambulance- werd de rit van ongeveer een minuut zonder gillende sirene afgelegd. Het was fijn dat je erbij was, want het was een vreemde situatie. Dat je alles nog zo precies weet!
   Het lijkt me fijn om straks weer samen te zijn.

   Reageren
 2. Linda

  Gefeliciteerd, 21 jaar alweer..vergeten doe je die dag niet, hé, maakt zo’n indruk. Hopelijk volgend jaar weer lekker met z’n allen vieren 🙂

  Reageren
 3. Myrna

  Gefeliciteerd Mika ,Ro en El , een zoon om trots op te zijn , de beste ouders die een knul zich wensen kan.
  Ik hoop dat jullie een heerlijke dag gehad hebben.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *