Dag 4012: #tbt #77

IMG_20201203_145544

Aan de kale takken te zien kan het niet bijzonder warm zijn geweest toen deze foto werd genomen. Mama draagt een jas met maar één knoop en ze heeft geen handschoenen aan, dus het zal wel herfst zijn geweest. En kijk nou eens hoe ik eruit zie- ik lijk wel een duikelaartje. Met mijn blote linkerpootje, de dikke jas en het hoofddoekje zie ik er een beetje raar uit..

De foto zal gemaakt zijn in de buurt van Breda. Want daar woonde de familie bij wie mijn vader een tijdje ingewoond had. Er zijn nog andere foto’s gemaakt en daarop kan je die mensen zien. We waren op visite en dat hebben we nog veel vaker gedaan. Het is geinig dat ik op de foto sta en van mama kan ik nooit genoeg beelden hebben, maar mijn oog valt direct op de auto.

Het is een Ford Cortina, want dat heb ik altijd onthouden. Mijn vader was dol op zijn auto en destijds gingen we vaak een beetje rondrijden of op bezoek bij familie. Volgens mij was de auto rood, maar of dat klopt kan ik niet goed zien op de zwart-wit foto. Maar ik heb net een en ander opgezocht op DuckDuckGo en nu blijkt dat de eerste Cortina’s in 1962 gemaakt werden.

Mijn vader zal toch geen splinternieuwe auto hebben gehad? Want ik ben van 1961 en op de foto zal ik toch niet veel ouder dan een jaar oud zijn. Jammer dat ik het niet meer aan mijn ouders kan vragen. Zij hebben naar mijn beste weten altijd een auto gehad en enkele daarvan kan ik me nog goed heugen. Maar de auto op de foto natuurlijk niet. Toen was ik namelijk voornamelijk geïnteresseerd in de herfstblaadjes op de grond.

2 gedachten over “Dag 4012: #tbt #77

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>