Dag 4013: Kerstboom

IMG_20201204_103856

Het zal wel komen omdat we allemaal wat meer thuis zijn dat de Nederlandse bevolking al in november begonnen is met het in huis halen van kerstbomen. Op Instagram ben ik nogal wat prachtig opgetuigde bomen tegengekomen. En dat terwijl Dieuwertje Blok nog niet eens op de televisie was met het Sinterklaasjournaal.

Wij hebben al jaren geen kerstboom meer. Er was altijd wel een huisdier dat ballen uit de boom sloeg of de boel bijna omverliep. We hebben wel een paar keer een Nordmann in de woonkamer gehad hoor. Maar die lieten we prompt maandenlang staan. Keken we tot in februari aan tegen een kale boom  en moesten we twee keer per dag stofzuigen.

Voor de grap vroeg ik aan Ronald of hij zin had in een kerstboom. Tot mijn grote verbazing ging hij nog akkoord ook. Maar het moest wel een kunstboom zijn met de lichtjes er al in. Want als hij een boom van een lichtjesslinger moet voorzien krijg je Lau-en-Tiny-achtige taferelen. Dat past niet bij de kerstgedachte. Nou, ik vond het allemaal best.

We hebben kort overlegd over de hoogte van de boom. Omdat hij er eentje wil waarbij alle ornamenten geleverd worden mocht ik ook meedenken aan de kleur van de ballen. Toen ik  thuiskwam met de boodschappen had hij de bestelling al geplaatst. Onze boom komt hopelijk op de eerstvolgende werkdag.

Op de foto staat de boom van Saskia en Ton. Daar hebben ze veel aandacht aan besteed. Wij gaan even goed nadenken waar we onze kerstboom gaan neerzetten. In ieder geval op een tafeltje dat de kans klein is dat de drie lomperikjes de kitschboom omver lopen. We kijken erg uit naar de bezorging van de boom, want ook ik haal graag wat gezelligs in huis nu de familie niet uitgenodigd kan worden.

6 gedachten over “Dag 4013: Kerstboom

 1. Cindy

  Ben benieuwd naar jullie boom! Heb zomaar ook behoefte aan een kerstboom, heb die nooit, tenminste, de laatste 10 jaar niet meer denk ik. Kleine kunstkerstboom in de berging, dat wel.
  Gedacht om die weer neer te zetten, maar heb er eigenlijk geen plaats voor.
  Heb nu een kastje naar de slaapkamer verbannen (staat wel in de weg…) en een kleine Nordmann met kluit gekocht, 1 meter hoog ongeveer. Hij staat super gezellig en het is heerlijk om in deze (normaal al,, maar nu helemaal) moeilijke maand een echt lichtpuntje te hebben.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Jij dus ook al….. Allebei een hekel aan december en die opgelegde leukdoenerij en toch gezwicht. We maken er maar het beste van en die kerstbomen van ons zullen inderdaad lichtpuntjes zijn. En toch: ik hoop dat deze maand voorbij vliegt.
   De boom zal snel na ontvangst opgezet worden en dan laat ik het resultaat zeker zien.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>