Dag 4034: Kerstboodschap

IMG-20201224-WA0002

We hebben een kerstboom in huis en we gaan ook deze dagen weer lekker eten. Toch is het dit jaar anders. Op Kerstavond was Mika gezellig beneden en we hebben fijn zitten Netflixen met iets lekkers erbij. Er lagen geen presentjes onder de boom, want we hebben de laatste tijd al zoveel moois gekocht en gekregen.

Vanochtend liep ik met Apollo buiten en opeens was ik zo verdrietig dat ik nu al drie keer geen telefoontje van mama heb gekregen. Zij belde altijd om haar kinderen een zalig Kerstfeest te wensen. We hoefden niet te verschijnen, want ze zou toch fijn naar de televisie gaan kijken of een goed boek pakken.

Op Instagram zag ik ook dat meer mensen met Kerst verdrietig zijn omdat familie of vrienden zijn overleden. Dus belde ik mijn broertje maar even, want ik had zijn post net gelezen. Oeps, iets te vroeg, want ik had me niet gerealiseerd dat je in bed liggend snel iets kunt plaatsen of ergens op kunt reageren om daarna weer in slaap te vallen.

Mijn zusjes en tante Maud heb ik later gebeld. Met iedereen ging het goed. Tante Maud zei dat ze na de oorlog en de daarop volgende Bersiap dingen had meegemaakt die net iets erger zijn dan een lockdown. We gaan hopen dat we gezond blijven en dan pakken we zo snel mogelijk de draad weer op. Tot dan gaan we elkaar gewoon bellen.

Gisteren kreeg ik via Emily toch een boodschap van mama. Pfff, als ik haar handschrift zie, schieten de tranen me in de ogen. De kerstboodschap betekent net zoveel als een telefoontje. Natuurlijk mis ik het horen van haar stem, maar de foto van het berichtje blijft altijd. Ze zal het voor haar kinderen en kleinkinderen geschreven hebben, maar ik deel het graag. Want als mama jullie gekend zou hebben, was het ook voor iedereen die hier weleens een kijkje komt nemen.

8 gedachten over “Dag 4034: Kerstboodschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>