Dag 4037: Oliebollen

mde

Naar vandaag heb ik al een tijdje uitgekeken. Want vanaf 28 december zou er een oliebollenverkooppunt in het oude pand van de kringloop komen. Geopend van acht uur ‘s ochtends tot 5 uur in de middag. Dus vanochtend ging de portemonnee mee in de hondenuitlaattas.

Natuurlijk mocht Apollo niet naar binnen. Hij werd vastgemaakt aan een regenpijp. Omdat hij zo rustig is en we elkaar konden zien omdat de gevel van glas is, durfde ik dat wel aan. Daarnaast was ik de enige klant, dus ik hoefde niet erg lang te wachten. Als het om half negen al druk was geweest had ik het niet gedaan.

Terwijl ik bezig was hem vast te maken werd ik aangesproken door iemand die net naar buiten kwam. Zij vertelde dat een vriendin van haar bij het verlaten van een winkel zag dat iemand er met haar hond vandoor ging. Daar moet je toch niet aan denken? Tijdens de transactie heb ik dan ook een paar keer naar Apollo gekeken.

Mijn ontbijt bestond uit drie oliebollen zonder krenten. Wel met een beetje erg veel poedersuiker. Ze smaakten erg goed. Misschien haal ik op 31 december wel weer een zak. Of niet, want ik geloof dat ik de enige ben die ze echt lekker vindt. Het was trouwens wel gek om het pand weer te betreden. Vorig jaar kwam ik er bijna iedere dag. Maar goed, ik bespaar nu wel veel geld  en het huis raakt minder snel vol.

dav

8 gedachten over “Dag 4037: Oliebollen

  1. Cindy

    Heerlijk, oliebollen! Zal er deze week ook vast een paar eten denk ik. Niet goed, maar vanaf 1 januari let ik wel weer op ;-)

    Reageren
  2. Linda

    Heerlijk hoor…je kan ze ook invriezen, kan je later in het jaar ook nog genieten…niet zo lekker als vers, natuurlijk…

    Reageren
  3. Myrna

    Heerlijk oliebollen!! Je moet er toch niet aan denken dat een onverlaat er met je hond vandoor gaat. Wat bezielt een mens ?

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

      Belachelijk toch. Ronald stond er ook van te kijken en hij voegde eraan toe dat niemand Apollo mee zal jatten. Wegens zijn formaat en waarschijnlijk te grote eetlust. Ja, totdat ze door hebben hoe lief hij is. Dan vechten ze om hem.

      Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

      Het is misschien wel nodig, maar ik lijn nooit. Nou ja, ik laat weleens een zak snoep in de winkel liggen :)
      xoxo

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>