Dag 4038: Veiligheidsspeld

mde

Als er iets is waarvan ik een kleine verzameling zou moeten aanleggen, zijn het veiligheidsspelden. Want ik heb ze altijd wel ergens voor nodig. Natuurlijk kan ik er dan niet één vinden. Ooit had ik er een paar, maar ze verdwijnen. Je zou bijna denken dat de Bermuda Driehoek zich in mijn huis bevindt. Vorige week heb ik op de raarste plaatsen gezocht en toen vond ik er eentje op een plank voor een rij boeken.

Er zijn een paar rokken met ritsen die kaduuk zijn zodat ik het risico loop dat ik tijdens het wandelen met een kledingstuk op mijn enkels loop. Ook zijn er enkele overslagjurken die een beetje veel decolleté laten zien. Daarvoor zijn hele kleine veiligheidsspelden weer handig. Een vrij grote, die op de foto hierboven, is geschikter om de wat ruime hals van mijn winterjas met capuchon wat strakker te maken.

Morgen ga ik eens kijken of ik wat van die handige dingen bij de supermarkt kan kopen. Van hele kleine tot fikse die ik uiteindelijk allemaal goed kan gebruiken. Die moet ik dan wel netjes bewaren op een plek die voor mij logisch is. Dat zou de doos met fournituren kunnen zijn. Van het bestaan daarvan is niemand in huis op de hoogte, dus de kans is groot dan ik binnenkort voor de rest van mijn leven genoeg veiligheidsspelden heb.

8 gedachten over “Dag 4038: Veiligheidsspeld

 1. Linda

  Dat wil je toch niet hebben, dat de boel afzakt…daar zijn ze dan wel handig voor, denk dat je nog één van de weinige bent, die die dingen gebruikt, tenminste ik kan me niet heugen dat ik ze gebruikt heb ;)

  Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Ik ben niet handig genoeg om een lamme rits te repareren en een te royaal decolleté kan ik niet dichtnaaien, want dan krijg ik de jurk niet meer uit :)

     Reageren
 2. chucky1012

  Ze zijn oh zo handig en ook als er in de wasmachine een koord uit een jogging- of trainingsbroek gaat…..
  Een naaigerereidoos om de handige items in te bewaren is o zo handig.
  Op de stoffenbeurs die er helaas niet is in de grote evenementenhal dichtbij huis verkopen ze dit alles voor goedkoop.
  ik wacht kan niet wachten tot de beurs weer is….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Oh ja, met een veiligheidsspeld kan je een koord weer door de “tunnel” trekken. Ook vaak moeten doen.
   Ik hoop dat er weer snel een stoffenbeurs is.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>