Dag 4039: Te vroeg

mde

Mijn wekker gaat iedere dag af om kwart over zeven. Dat weten de meisjes en zij kruipen dan dicht tegen me aan. Douchen doe ik ‘s avonds, dus in de ochtend hoef ik alleen mijn tanden te poetsen en mijn gezicht te doen. Daarna ga ik naar beneden met Fluffy en Popje. Dan kan ik Apollo weer knuffelen en doen de meisjes een plas in de tuin.

Als mijn gezicht gefatsoeneerd is ga naar buiten met Apollo. Tegenwoordig is het dan nog vrij donker. Heel soms vind ik dat het nog vroeg is, maar dat is helemaal niet zo. Ooit moest ik om kwart over acht in de lerarenkamer zitten. Wat ik vooral niet moet doen is met weemoed terugdenken aan BAM en Blaze die ik om kwart over toen echt van de bank moest trekken om te gaan wandelen.

Als we terug zijn gaat Apollo op de plavuizen liggen en komen de meisjes aangehuppeld. Want om iets na half negen wordt er gegeten. Maar vandaag ging het allemaal een beetje anders. Want toen we de woonkamer inliepen ik op de klok keek, schrok ik. Want het was geen half negen- het was half zeven. Was ik nou echt om zes uur op pad gegaan?

Je kunt gerust stellen dat ik een beetje dom was vandaag. De wekker stond nog op de tijd waarop Ronald moest opstaan voor de ochtenddienst. En opeens vielen alle puzzelstukjes op hun plaats:

 • die verbazing toen bleek dat mijn smartwatch aangaf dat ik nog net geen zes uur had geslapen
 • de wel erg rustige honden
 • er brandden bijna nergens lichtjes in de huizen
 • we kwamen geen wandelaars met honden tegen
 • Apollo sjokte wel heel rustig naast me
 • het was nog helemaal donker in de oliebollenwinkel

Potverdorie- wat had ik graag wat langer willen slapen. Voortaan check ik voor het slapengaan of het ochtenddienstalarm uitgeschakeld is. Misschien is het ook een goed idee om niet direct door te scrollen naar de slaapregistratie, maar ook eens op mijn horloge te kijken hoe laat het is. Straks stoppen we ook maar een verse batterij in de badkamerklok. Waarom ik niet uit gewoonte naar de klok in de woonkamer heb gekeken, snap ik ook niet.

We zijn maar op de bank gaan liggen. Apollo, Fluffy en Popje vielen gewoon in slaap, ik heb een boek uitgelezen en ben daarna aan een andere begonnen. Vanmiddag zullen we wel weer omvallen van de slaap, juist nu ik een paar klusjes te doen heb. Nou ja, eigen schuld toch? Hopelijk overkomt me dit geen tweede keer.

10 gedachten over “Dag 4039: Te vroeg

   1. Myrna

    Hahaha. Ja maar dat komt omdat Toby uit moet zo vroeg nu hij ouder is en het niet meer goed kan ophouden.
    Maar ja ik ben inderdaad voor de wekker van Tyler wakker.

    Reageren
 1. Cindy

  Ach, heb je wat aan je dag ;-)
  Ik vandaag, was al wakker om half 5… kon echt niet meer slapen.
  Komt goed uit, kan ik vanavond lekker vroeg erin.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Oei, dat was pas echt vroeg. Ik hoop dat je vanavond lekker slaapt zonder wakker te orden van allerlei herrie.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>