Dag 4041: Kerstboom

sdr

Vroeger kwamen er tussen Kerst en Oudejaardag kinderen aan de deur die om kerstbomen vroegen. Die gingen ze in de eerste minuten van het nieuwe jaar lekker in de fik steken. Later konden ze opgehaalde kerstbomen inleveren bij de gemeente en dan kregen ze een klein bedrag per boom. Tegenwoordig komt men niet meer om een halfkale Nordmann. Nieuwjaarsvuurtjes zijn verboden en blijkbaar levert zo’n boom niet veel op.

Het zou ook best kunnen dat een groot gedeelte van de kerstbomen gewoon van plastic is. Wij wilden daar vroeger niet aan, maar Ronald heeft een hele mooie op de kop kunnen tikken die niet al te artificieel oogt. Die boom  staat nu al een paar weken te pronken in de woonkamer. Ieder ochtend word ik weer blij als ik de stekker in het stopcontact steek en dan al die warme lichtjes zie.

Ronald ook en hij heeft helemaal geen zin om de boel op te ruimen. Echt niet alleen omdat het vast een rotklus is. Nee, we vinden het allebei erg gezellig. Daarom stelde hij voor de boom nog een paar maanden te laten staan. Tot maart of zo. We zouden ook iedere dag één bal naar de zolder kunnen brengen, stelde hij voor. Dus wees vooral niet verbaasd als er tot diep in het voorjaar iedere dag een NOTD foto verschijnt met de fraai opgetuigde kerstboom als achtergrond.

10 gedachten over “Dag 4041: Kerstboom

 1. Cindy

  Hihi gelijk hebben jullie, het staat ook wel erg gezellig.
  Mijn echte boom, met kluit, staat al een tijdje. Denk dat ik hem morgen ga opruimen.
  Kan hem vrijdag echter pas kwijt bij de containerplaats, dus twijfel…
  Maar ja, op gegeven moment wil ik de kerstmeuk uit mijn huis hebben.
  Dus kijk wel even wat ik doe.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Een echte boom moet natuurlijk wel weg- de tuin in of naar de vuilstort. Of onze boom daadwerkelijk zo lang al blijven staan weet ik niet hoor. Het moet wel special blijven.

   Reageren
 2. Myrna

  Al is de boom weg , pak die kerst lampjes en stop ze in een grote vaas of windlicht.
  Dan heb je toch de sfeer van die lampjes!!

  Reageren
 3. chucky1012

  Groot gelijk….
  Het is zo mooi.
  Geeft niets dat de boom dagelijks wat leger zou worden….
  Mijn kunstkerstboom wild er ik ook vele maanden langer laten staan.
  Maar door persoonlijke omstandigheden had ik hem al 2 dagen geleden opgeruimd.

  Xoxo

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>