Dag 4046: Kerkdienst

IMG_20181104_094935

Eigenlijk had ik om 12 uur in de kerk moeten zitten. Nou, moeten is een groot woord, maar ik heb ooit beloofd dat ik indien mogelijk naar iedere begrafenis zou gaan als ik daarvoor werd uitgenodigd. Dat komt omdat ik zo blij was met alle aanwezigen tijdens de uitvaart van mijn vader. We liepen de kerk in met de hele familie en daar zagen we allemaal bekende gezichten. Vooral de aanwezigheid van de beste vriend van mijn zwager Ap raakte me erg. Die man was er met zijn hele gezin- iedereen had vrij genomen om er te zijn.

Daarom had ik vandaag de afscheidsdienst van een overbuurvrouw van mijn moeder willen bijzonen. Niet in het minst omdat de oudste zoon van die mevrouw moeite had gedaan om één van ons te appen. En hij benadrukte dat wij allemaal welkom waren. Dat is nogal wat in deze tijden. Zeker ook omdat hij met zijn moeder aanwezig was toen we afscheid namen van mama wilde ik graag gaan.

Mijn broertje appte meteen dat hij me wel kon komen halen. Zo is hij. Hij bood dat ook aan toen we de meisjes van Schiphol moesten halen en Ronald nog niet zo lang daarvoor zo ziek was geweest. Maar ik heb bedankt, want hoe graag ik er ook bij had willen zijn- ik vond niet dat ik Mika alleen kon laten met drie honden. Want hij had vanaf een uur of 1 online les. Daarbij vind ik het niet nodig dat hij voor zijn zusjes en broertje zorgt. Zeker niet als eentje laatst zo’n last van zijn darmen had.

Gelukkig heeft Saskia me vandaag na de dienst gebeld. Zij was net als mijn andere zusjes en broertje naar de kerkdienst geweest. Niet naar de begraafplaats, want wij kunnen niet zo goed tegen langzaam wegzakkende kisten. Wat was ik graag bij de plechtigheid in de kerk geweest. Zodra het weer kan zullen we eens naar de vertrouwde Dorpskerk in ons geboortedorp gaan. Het is namelijk ook fijn om eens te gaan als er geen overlijden te betreuren valt.

 

4 gedachten over “Dag 4046: Kerkdienst

 1. Linda

  Wat jammer dat je niet kon gaan, maar zou dat ook niet doen, als je kind online les heeft,…die moet z’n hoofd daar bijhouden en stel je voor dat Apollo ineens aan de sproei gaat ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Van Mika had het gemogen en alles is ook goed gegaan. Maar ik wilde het niet. Apollo, Fluffy en Popje zijn mijn verantwoordelijkheid. Als Ronald vrij was geweest had ik wel kunnen gaan.

   Reageren
 2. Saskia

  We hebben je vertegenwoordigd hoor, El! Daarnaast had je al een lief berichtje gestuurd. Ik weet uit ervaring hoe fijn het is om zulke post te ontvangen! Het was een waardig afscheid. Na afloop nog met Emily en Renee geluncht. Onze traditie om een beladen moment af te sluiten. xxx

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wat had ik er graag bij willen zijn. Maar fijn dat jullie erbij waren. Wat heerlijk- samen lunchen met je zusjes. Altijd gezellig hè. xxx

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>