Dag 4048: Dwangmatige handelingen

sdr

Van dwangmatige handelingen heb ik weinig last. Al mijn spullen worden zonder goed op te letten zomaar in de kast gekwakt en het is zelfs een bende op mijn plankje in de badkamerkast. Voor mij is er geen enkele reden om lang na te denken over de manier van het rangschikken van eieren in een eierdoos. Op internet heb ik gelezen dat er veel mensen zijn die daar heel veel tijd en aandacht aan besteden.

Het bleek dat men overblijvende eitjes helemaal links neerzet. Ze zeggen dat hun OCD hen daartoe aanspoort. Mij heeft het allemaal wel aan het denken gezet. Want ik let zonder erover na te denken toch op hoe ik de overgebleven eieren in de doos zet. Een voorbeeld hiervan staat op de foto. De manieren waarop het ook kon heb ik direct aan Ronald laten zien. Het gekke was dat hij het helemaal met mij eens was.

Hij deed het zelf ook op de manieren die ik had bedacht. Om precies dezelfde reden: we willen dat de doos goed in balans is. Want we grijpen allebei zomaar in de bak waarin levensmiddelen liggen en als de eierdoos teveel naar links of rechts helt zouden we de boel kunnen laten vallen. Maar goed, mij gaat het niet om de manier waarop andere mensen het doen hoor. Voor mij was het zo bijzonder om te horen dat Ronald er net zo over dacht.

Want ik verdenk hem er vaak van niet al te goed na te denken. Want hij drinkt uit het melkpak en zet leeggedronken pakken doodleuk terug in de koelkast, gebruikt het laatste velletje toiletpapier zonder een verse rol op te hangen en -dit is een nieuwe- hij doet de afwas terwijl de helft van de vieze vaat nog op tafel ligt. Maar hij plaatst eitjes wel na rijp beraad in de doos.

4 gedachten over “Dag 4048: Dwangmatige handelingen

  1. Pippi Bericht auteur

   Dat os toch prima? Maar ik weet zeker dat ik de doos laat vallen als ik ‘m vastpak aan de kant waar geen ei zit :)

   Reageren
 1. Myrna

  Haha. Tyler doet alles precies zoals Ro.
  Mam ik heb afgewassen , ja maar je bent de helft op tafel vergeten … lege toiletrol, laatste rol gebruiken …
  Voor eieren heb ik geen systeem , nooit bij nagedacht dat dat nodig kon zijn.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>