Dag 4049: Vorst

mde

Als ik ‘s ochtends wakker word is het buiten nog donker. Voor de zekerheid kijk ik dan toch op mijn weerapp wat ik kan verwachten als ik in het duister begin aan Apollo’s eerste wandeling. Op mijn telefoon kan ik ook zien hoe het weer in Torredembarra is. Daar heeft Apollo enkele jaren in een asiel gezeten en ik vind het soms zielig voor hem dat hij uit dat fijne klimaat is vertrokken.

Toch scheelt het meestal niet veel. Hier hebben we de laatste jaren idioot warme zomers en in Catalonië is het in het najaar en de winter ook weleens fris. Vanochtend zou het rond het vriespunt zijn. Dat was vooral goed te zien. Het gras oogde alsof er een laagje poedersuiker overheen was gestrooid en Apollo vond het dan ook erg interessant. Hij bleef wat vaker staan om te snuffelen.

mde

Echt koud voelde het niet aan. Er lag wel een laagje ijs op de sloten. Het was nog vroeg, dus er waren geen durfals die wilden testen hoe dik het ijs was. Vreemd genoeg had ik geen koude benen. Maar ja, mijn gewatteerde jas komt tot net boven de knie en ik droeg fijne warme Doc Martens. Ook had ik handschoenen aan, maar toch leken mijn vingertoppen wel bevroren. Laten we maar hopen dat het hier voorlopig niet gaat sneeuwen, want ik loop niet graag op een dikke deken van dat ijskoude witte spul.

mde

6 gedachten over “Dag 4049: Vorst

 1. Linda

  Begrijp niet dat die kousen warm zijn ;) het ziet er wel mooi uit als het gebeuren heeft maar daar mag het wel bij blijven..hoewel met de fiets is het best eng, al die glimmende fietspaden.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik had het echt niet koud hoor. Vanochtend was het warmer dan gisteren, maar er waren wel enkele gladde stukken op de voetpaden. Met zulk weer fiets ik liever niet.

   Reageren
 2. Myrna

  Ik snap het werkelijk niet dat deze kousen warm zijn. Het zijn draadjes met gaatjes over blote benen toch ?
  Ze staan heel mooi , zeker met die stoere docs maar ik krijg al buikpijn bij de gedachte.
  Wat ben je zo vroeg al in stijl gekleed trouwens ? Mij wil je niet tegen komen zo vroeg. Trainingsbroek aan en gympen en lange teddy jas , beanie op mijn hoofd.
  Apollo zal het een zorg wezen dat Spanje warmer was , nu is zijn hart warm , deze jongen heeft de jackpot !!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Die beschrijving van jouw outfit klinkt goed! Maar ik kan het niet opbrengen- ik blijf toch een tut die het liefst “gewone” outfits draagt.Die netpanty zat lekker hoor. Mijn handen waren kouder dan mijn benen.Vandaag hingen alle maillots en panty’s nog aan de waslijn, dus ik ging met een legging aan naar buiten.
   In ieder geval is het hier in huis lekker warm en als Apollo het koud heeft, kan hij altijd tegen zijn zusjes aan gaan liggen!

   Reageren
   1. Myrna

    Nou even voor de duidelijkheid, ik blijf niet in die jogging broek lopen hè.
    Maar ik schiet die snel aan omdat ik net uit bed kom en Toby gelijk naar buiten moet nu hij op leeftijd is.
    Alles voor mijn grote vriend hoor.
    Ik schiet uit bed wanneer ik zijn pootjes op het laminaat hoor.

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Meestal heb ik kleding klaargelegd. Maar als dat niet het geval is, draag ik een legging en een lang t-shirt waarmee ik de avond ervoor op de bank gezeten heb. Niet echt elegant, maar wat kan mij het schelen. De wandeling is niet op een catwalk hoor.Ik snap dat je snel klaar moet zijn om naar buiten te gaan, dat is beter voor Toby.

     Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>