Dag 4050: Kerstbomen

IMG_20210110_115008

Tijdens de ochtendwandelingen zien we meestal niets bijzonders. Laatst moest iemand ijlings terug naar de overkant van de straat. Net voordat de hondeneigenaar bij ons in de buurt kwam, gingen twee van de drie honden vreselijk tekeer. Apollo vond het maar niks en hij leek wat geïrriteerd op te kijken. Maar toen waren de honden al naar de andere kant gesleept.

Als we een mevrouw met vier mini hondjes tegenkomen, trippelt hij snel door en bijna alle andere honden worden straal genegeerd. Ook trekt hij zich niets aan van vogeltjes die laag heen en weer vliegen terwijl we op het voetpad naast het uitlaatveld lopen. Soms schrik ik ervan, maar hij laat zich niet van de wijs brengen. Hij heeft ook geen enkele belangstelling van wat er aan rommel op de stoep ligt.

Aan boodschappentassen mag hij van mij niet snuffelen, want je weet nooit wat er in zit. Spullen die liggen te wachten op de grofvuilwagen lopen we zomaar voorbij. Dus ook de kerstbomen die er nu al dagenlang liggen aan de kant van de weg. Eigenlijk had ik verwacht dat Apollo ertegenaan zou gaan plassen, maar hij had er werkelijk geen oog voor. Blijkbaar is niemand erin geïnteresseerd.

Omdat ik niet zo’n hoge pet op heb van de meeste inwoners van dit rotdorp had ik allang verwacht dat iemand er de fik in zou steken. Er werd rond Oud&Nieuw veel vuurwerk afgestoken en ik dacht dat men ook wel zin zou hebben in een vreugdevuur. Dat is dus niet zo. We hebben de eerste steekpartij van 2021 al gehad en er is iemand met een slok op tegen een boom gereden, maar de kerstbomen op de foto heeft men met rust gelaten.

Misschien hebben de meeste mensen wel een nepboom en weten kinderen met een aansteker op zak wel helemaal niet dat een door de centrale verwarming hevig uitgedroogde Nordmann fikt als een tierelier. Of ze zijn te lui om bomen te verzamelen om ze op een afgelegen plek te verbranden. Hoe dan ook- ik ben blij dat de kerstbomen waarschijnlijk volgende week worden opgehaald door een vuilnisauto. Want van de sirene van een brandweerwagen gaat Apollo zo hinderlijk meeloeien.

 

4 gedachten over “Dag 4050: Kerstbomen

 1. Myrna

  Ik weet het is niet om te lachen maar hoe jij beschrijft hoe het er aan toe gaat in het dorp , ik zit stiekem te grinniken.
  Ik zie het gewoon allemaal voor me.
  Loeit Apollo ook zo luid mee met sirenes??
  Strekt hij zijn keeltje ook helemaal uit als hij loeit ??
  Ik vond dat altijd zo schattig als Jane dat deed. Mensen op straat schrokken zich altijd rot zo hard klonk het.
  Ook het geluid van de ijsco kar ging ze goed op Haha.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Apollo strekt zijn keel en loeit dat het een lieve lust is. Ook ik vind dat schattig :) Het ziekenhuis en de brandweerkazerne zitten hier in de buurt, dus er komen heel vaak wagens met sirene langs. Als hij thuis loeit, doet hij dat meestal voor de schuifpui. Dan ga ik demonstratief voor hem staan. Mama beschermt haar baby wel. Dan wordt het meestal wat minder.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Vanochtend lagen de bomen er nog. Snap ik niet hoor. Als de pleuris uitbreekt hebben ze spijt dat het zo lang heeft moeten duren voordat alles opgehaald werd.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>