Dag 4051: Verrassing

IMG_20210111_134904

Er is nog iets dat ik verzamel: de verpakkingen van gadgets. Nu kan ik me voorstellen dat mensen die hun oudere modellen willen verkopen zodra ze de meest recente in huis hebben de dozen bewaren. Dat stellen potentiële kopers namelijk meestal erg op prijs. Maar ik verkoop nooit iets- oude telefoons die het nog doen bewaar ik om als back-up te dienen. Of ik geef ze weg als iemand er behoefte aan heeft. Er is geen enkele reden om een kastje vol te proppen met verpakkingen.

Vandaag heb ik maar eens gekeken wat er allemaal weg kon. Nou, dat waren nogal wat verpakkingen van inmiddels kapotte iPads en een paar telefoons die niet meer op te laden zijn. Maar tot mijn grote verrassing bleken twee doosjes meer te bevatten dan een handleiding die ik natuurlijk nooit gelezen heb. In de doos van de iPod Touch zat verdorie nog een oortelefoontje met snoer en in die van mijn telefoon vond ik ook een oortelefoontje, een oplader en zo’n speldje om de lade voor de simkaart mee open te maken.

Kan je nagaan hoe verwend wij zijn dat we niet eens meer behoefte hadden aan een extra oplader of oortelefoontjes. In de loop der jaren zijn we er gewend aan geraakt om altijd werkende smartphones te hebben, er is altijd een tablet in huis, er zijn drie iPods propvol muziek en we hebben sinds kort allemaal een smartwatch. Heel luxe. De wereld is met zulke hebbedingen een stuk groter geworden. Of kleiner, want uiteindelijk hoeven we de deur niet meer uit om informatie te vinden in de bibliotheek, bioscopen worden niet rijk van ons en dankzij al die op te laden spullen hoeven we ons tijdens een lockdown geen moment te vervelen.

2 gedachten over “Dag 4051: Verrassing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>