Dag 4052: Levensvragen voor een goed gesprek (87+88)

mde

Op zo’n ideale dag moet het weer perfect zijn: twintig graden, geen wind en neerslag. We beginnen de dag met een fijne wandeling met Apollo, Fluffy en Popje. Het zou geweldig zijn als Mika er ook bij was. Een uurtje lopen zonder drukte om ons heen. Daarna naar huis waar we een vrij sober ontbijt nuttigen. Want later gaan we namelijk erg veel eten. Met iedereen die mij lief is.

Van koken hou ik niet en ik ben er dan ook erg slecht in. Maar als het gaat om eten met de familie en vriendinnen is het een heel ander verhaal. Indien nodig schil ik gerust vijf kilo aardappelen. Een deel van de ideale dag wordt besteed aan het voorbereiden van een feestelijke maaltijd. Inclusief lekkers van de barbecue en flessen met bubbels. Meer eten dan strikt noodzakelijk zodat de gasten nog wat mee kunnen nemen naar huis.

We eten, drinken, kletsen en vergeten hopelijk niet foto’s en filmpjes te maken. Ergens op de achtergrond klinkt een afspeellijst met voornamelijk ouwe rotzooi, dus misschien wordt er ook nog gedanst. Het is zo’n dag waaraan we nog vaak terug zullen denken. Vooral Apollo heeft dan de dag van mijn leven omdat hij graag geknuffeld wordt en de meisjes volgen het voorbeeld van hun grote broer.

Als iedereen naar huis is en we besloten hebben die mega afwas morgenochtend te doen gaan we lekker met de honden op de bank zitten en wellicht kijken we dan nog naar een aflevering van de serie die we op dat moment volgen. Daarna doet iedereen nog een plas voordat we lekker gaan slapen. Met een hoofd vol gloednieuwe mooie herinneringen. De wekker gaat om kwart over zeven en dan begint er weer een mooie dag.

Zonder familie en vrienden, maar wel met het gezin waar ik zo gelukkig mee ben. Zoals altijd eten we samen en spelen we met de honden. Waarschijnlijk wordt er dan naar een paar voetbalwedstrijden gekeken en kan ik lekker lezen met fijne pianomuziek op mijn hoofd. Eigenlijk is het hier iedere dag feest.

mde

6 gedachten over “Dag 4052: Levensvragen voor een goed gesprek (87+88)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>