Dag 4055: Boodschappen doen

mde

Aan boodschappen doen heb ik een enorme hekel en Ronald begeeft zich ook niet graag tussen  het winkelend publiek. Maar boodschappen laten bezorgen is een crime sinds corona bijna een jaar geleden ons leven binnen sloop. Wachttijden die niet zelden bijna een maand bedroegen vonden wij toch te gortig. We hebben de hoop opgegeven en vinden nu dat de kwetsbaren in onze samenleving voor gaan- wij maken onszelf wijs dat wij daar niet bij horen.

We gaan niet naar de winkeluurtjes voor ouderen. Niet omdat we ons daar te jong voor voelen hoor. Maar we hebben nogal slechte ervaringen met supermarktklanten op leeftijd. Ze staan in je nek te hijgen als je iets uit het schap plukt en ze lopen graag door de paden alsof ze zich in een pretpark bevinden. Eén ding meen ik zeker te weten: die oudjes uit deze buurt zijn wis en waarachtig niet bang voor de dood.

Met een mondkapje op rondlopen is zo erg niet. Het is niet erg fijn als je het snel benauwd krijgt, maar het kan helaas niet anders. Het is wel erg vervelend dat iedere klant een wagentje moet meenemen. Zeer zelden kopen wij zoveel dat eentje niet genoeg is en nu moeten we heel suf achter elkaar aan lopen. Dat vind ik sowieso irritant, want ik ben eraan gewend om snel alles in het karretje te gooien terwijl Ronald leuker rustig aan doet.

We hebben begrepen dat boodschappen doen voor veel mensen een uitje is geworden. Ze lopen nog net niet met hun zondagse kleren brood, aardappelen en schoonmaakdoekjes te kopen. Voor ons is het de enige winkel die we betreden. Je schijnt nog naar de drogisterij te kunnen, maar ik durf daar echt niet naar binnen. Want het assortiment is zo breed dat ik bang ben dat het een walhalla is voor mensen die winkelen als hobby hebben. Het zal dus nog wel even duren voordat ik eindelijk een nieuwe basecoat zal kunnen gebruiken.

10 gedachten over “Dag 4055: Boodschappen doen

 1. Linda

  Ik kom er ook liever niet, ook al ben ik tot half februari, vrijgesteld..kijken hoeveel gekken, massaal erop uit gaan, als er straks sneeuw valt in het weekend…zijn de mensen nou echt zo dom :(

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Veel mensen kunnen er niet tegen dat ze bijna geen lolletjes meer hebben.Ze gaan zelfs massaal in bossen wandelen. Dat vond men vaak te min, men ging liever nar een attractiepark of zo IK vrees her ergste als het gaat sneeuwen :(

   Reageren
 2. Cindy

  De oudjes lopen ook vaak met mondkapjes bijna op hun kniëen ipv voor hun neus en mond.
  Was ook al even nergens anders dan supermarkt geweest, en afgelopen zaterdag ben ik zowaar
  in Kruidvat geweest, gelukkig was het rustig, maar heb wel 3 kwartier uitgebreid de schappen staan bekijken, en nog een leuk jurkje gekocht, en 2 lipsticks. Kikkerde er helemaal van op, het is niet bedoeld als uitje maar voelde wel even zo.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wat heerlijk, een uitje! Kan me voorstellen dat je zo lang in de drogisterij bent gebleven. Maar was het er niet vreselijk druk? Ik zit er nog tegenaan te hikken, maar ik moet wel een en ander kopen.

   Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Ik kan niet zo goed inschatten wanneer het rustig is, dus ik baal als het druk is en huppel bijna door de winkel ls ‘ie bijna leeg is :)

     Reageren
 3. chucky1012

  Och jeetje dat is allemaal niet fijn…..
  Ik woon in een woonzorgcomplex en de winkels zijn aan de overkant….
  Ben hier de jongste bewoner maar als de bewoners die met hulp weggaan om boodschappen te doen en ik ze tegen kom of van het huis naar de winkel of in een winkel hebben ze heel goed een mondkapje op…..
  Bij jou shop kom ik bijna nooit want voor iemand in een rolstoel of scootmobiel staat de hele bevoorrading op de paden of er staat een paal of display…..
  Ze zijn er veel te lui dat als je iets vraagt aan een verkoopmedewerker om iets aan de kant te zetten….
  Maar helaas helpt klagen niet….
  Ik denk erover om eens een mail naar hun hoofdkantoor te sturen….
  Ik zou niet uit mijn rolstoel willen vallen….
  Als er sneeuw ligt ga ik noet naar buiten…..
  Zou ik sneeuwketting om de banden van de rolstoel moeten doen…. hihihi

  Een fijn weekend Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   De supermarkt is een paar jaar geleden verbouwd, maar nog steeds zijn de paden te smal. Niet fijn als je afstand wilt houden. Inderdaad, er staan altijd wel mensen van de bevoorrading, maar hier gaan ze wel netjes opzij. Zelfs zonder dat je het hoeft te vragen.
   Hopelijk heb je genoeg in huis zodat je thuis kunt blijven als het sneeuwt. Dat schijnt hier straks ook te gebeuren, dus ik heb om negen uur al boodschappen gedaan.
   Een heel goed weekend!
   xoxo

   Reageren
 4. Viv

  Goh wat ben ik blij dat wij niet de enigen zijn met die ervaring. Guttegut mensen hangen over je heen geven een snauw en duwen je met wagentje en al opzij. Als je er wat van zegt dan krijg je grote muil! Echt hé hoezo ouderen zijn wijzer. :-(

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Te erg toch. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht. Ze denken zeker dt als ze de oorlog hebben overleefd dat alles kan.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>