Dag 4060: Levensvragen voor een goed gesprek (89+90)

dav

Echt niet hoor. Nu weet ik heus wel dat ik geen slecht mens ben, maar ik ben me te zeer bewust van mijn tekortkomingen om te beweren dat ik tevreden zou zijn met mezelf. De engste mensen die ik ken zijn erg blij met zichzelf en ik wil niet bij die groep griezels horen. Laten we zeggen dat ik heel goed weet wat ik waard ben.

Het kwijtraken van die tekortkomingen komt trouwens nooit op een lijst van Goede Voornemens te staan. Want daar geloof ik niet zo in. Als ik ervoor zorg dat ik altijd een voorraad toepasselijke kaarten heb en nog een verzameling postzegels ook moet ik af en toe kunnen doen wat ik in ieder geval vriendelijk en attent zou willen noemen. Iets vaker bellen zou ook een goed idee zijn. Zeker omdat ik onbeperkt kan telefoneren.

Wat op de andere kant van het kaartje staat, vind ik veel interessanter. De manier waarop je de wereld ziet zegt immers veel over je eigen instelling. Zo ben ik niet paranoïde en zal ik pas geloven in complottheorieën als alles bewezen is. Nu zal er best een en ander niet helemaal goed gaan, maar ik weiger zonder bewijs te geloven dat ons leven is veranderd in een rampenfilm. Als ik me wat naïef opstel heb ik een fijner leven dan wanneer ik overal beren op de weg zie.

dav

2 gedachten over “Dag 4060: Levensvragen voor een goed gesprek (89+90)

  1. Linda

    Is meestal zo, dat aan mensen, die wel tevreden zijn met zichzelf zijn, de grootste narcisten zijn en die doen nooit iets fout… ;)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>