Dag 4062: Tip

dav

Laatst had ik een schoonmaakdoekje nodig voor het opruimen van een klein beetje hondenkots. Niks ergs hoor, volgens mij was het een heel bescheiden haarballetje. Toen ik de verpakking van de doekjes openmaakte zag ik tot mijn schrik dat ze uitgedroogd waren. Zonde. Want ik vind vind zulke schoonmaakmiddelen eigenlijk niet kunnen- duurzaam zijn ze niet. Maar ze zijn wel handig voor vieze klusjes omdat ik niet graag echt smerige doekjes in de wasmachine gooi.

Toen ik beteuterd naar het kurkdroge doekje keek, viel me op dat het stofje een beetje leek op dat van mijn herbruikbare pads die ik kocht voor het verwijderen van nagellak. Toevallig moest ik van twee laagjes lak van de vorige dag af, dus ik besloot het eens uit te proberen. Nou, het was een groot succes. Toen ik er achter kwam dat het het best werkt als je het doekje niet vouwt. Want vreemd genoeg bleef de lak netjes in dat enkele laagje hangen.

Direct na het verwijderen van de lak waste ik het doekje in een straal stromend lauwwarm water. Een beetje wrijven en uitdrukken, dat was alles. De kleur van de lak zie je nog steeds, maar je kunt het doekje hierna meermalen gebruiken. Hierboven zie je hoe het eruit ziet nadat ik het dik een week had gebruikt. Je hoeft dus geen megaverpakking aan te schaffen. Een kleine verpakking snoetenpoetsers voldoet ook voor maandenlang nagellak verwijderen. Die dingen drogen ook altijd op in mijn hondenuitlaattas.

 

4 gedachten over “Dag 4062: Tip

  1. Linda

    Nou zeg, wat handig, dus nu kan je ze gewoon hergebruiken..als je die doekjes, niet goed sluit drogen ze zo uit..ik gebruikte ze ook altijd als ik met klusjes bezig was, vooral met verven, dan kon je mooi, waar je ernaast ging weg halen..maar dan wel als ze vochtig waren..

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>