Dag 4063: Schaatsen

IMG_20210123_122250

Op de eerste dag dat we te maken krijgen met een avondklok moet je je dag zorgvuldig indelen.  We zijn dan ook niet ‘s ochtends vroeg begonnen met Netflixen, want dat kunnen we de hele avond nog doen. Dus hebben we lekker naar schaatsen gekeken.  Dat deden we vorige week trouwens ook hoor, maar het verveelt nooit. Zelf mijn voetbalgekke man kijkt graag met me mee.

In deze tijd van het jaar moet ik  vaak denken aan mijn vader, de schaatsliefhebber. De man die mij enthousiast maakte voor een sport die voor mij niet zo geschikt was om zelf te doen. Overigens heb ik mijn vader werkelijk nooit iets sportiefs zien doen. Maar hij keek er wel graag naar en ik denk dat hij de afgelopen zomer flink had gebaald dat erzoveel sportevenementen afgelast werden.

Vandaag werd er in Heerenveen en Gdansk geschaatst. Vaak winnen de Nederlandse deelnemers. Daar worden we blij van, maar ergens is het wel jammer dat er zelden iemand van een andere nationaliteit op het hoogste treetje staat. Helaas kijken Ronald en ik vaak zonder Mika naar schaatsevenementen. Het kind houdt er niet van. Hij kijkt alleen naar voetbalwedstrijden.

Morgen wordt het weer een sportzondag. Schaatsen, voetballen en misschien nog wel meer waar we vast niet naar gaan kijken. Als er tegelijkertijd meerdere wedstrijden zijn kan ik altijd nog op mijn telefoon of de iPad kijken. Alhoewel ik deze week nog geen boek heb uitgelezen ga ik morgen de hele dag naar het schaatsen kijken. Ooit wist ik alle wereldrecords uit mijn hoofd. Nu niet meer. Maar dat vertellen de commentatoren me wel.

Mijn eigen schaatsen heb ik jaren geleden weggegeven aan een meisje van de basisschool. Zij was er blij mee. Als ik met school naar de ijsbaan ging, werden er gewoon kunstschaatsen voor me gehuurd. Dan reed ik, meestal samen met Mika, een paar rondjes. Hij vond het heel erg leuk en hij heeft mooie herinneringen aan die gezellige uitjes. Misschien heeft hij naarmate de lockdown vordert wat minder zin in Netflixen en gaat hij af en toe met zijn ouders naar het schaatsen kijken.

6 gedachten over “Dag 4063: Schaatsen

     1. Linda

      Als je t leuk vind, zou ik het zeker doen! En ook als je het niet leuk vind hahahaha is goed voor de doorbloeding…misschien wil Ronald ook wel meedoen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>