Dag 4065: Nog twee maanden

sdr

Nu loop ik nog buiten met een gewatteerde winterjas en de veel te grote capuchon op mijn hoofd. Zonder handschoenen kom ik met bevroren handen thuis. Eerst vond ik het zielig voor Apollo, dat koude weer. Want waar hij vandaan komt is het op dit moment redelijk behaaglijk.  Daarom heb ik serieus online gezocht naar een warme jas voor een hele grote hond. Helaas is de maximale ruglengte van de meeste modellen 70 centimeter en onze grote jongen past daar net niet in.

Het is winter, ik heb het bijna altijd koud, maar het is altijd beter dan naar buiten te moeten tijdens een hittegolf. Het is iedere ochtend weer een beetje lichter als we op stap gaan en voordat je het weet kan ik weer met zonder jas naast Apollo lopen. Wanneer zal het over zijn? Nog net geen twee maanden, hoop ik. Ieder jaar bloeit de magnolia op de sterfdag van mijn vader. En op de dag van zijn uitvaart is het meestal alweer gedaan met de uitbundige bloei en ligt alles op de tuintegels.

Zo gaat het al jaren en het geeft ook een soort houvast. Al in januari zie ik dat de magnolia’s bijna klaar zijn voor de lente. Er verschijnen knoppen en ik hoop dan maar dat het niet verschrikkelijk gaat vriezen. Want ik wil wel twee bloeiende bomen op 20 maart. Het wordt dan weer tijd om een en ander te gaan zaaien in de tuin. Op dit moment ziet de tuin er niet bijzonder gezellig uit, maar over een paar maanden bloeien de bijenmixen weer als een malle, schiet de vlinderboom alle kanten op en gaat de hortensia proberen de hele border te overwoekeren.  Kom maar op- ik verlang al naar al die mooie kleuren.

6 gedachten over “Dag 4065: Nog twee maanden

 1. Cindy

  Oh ik snak zo naar warmte! Normaal heb ik de winterzon, ergens, meestal Florida. Als reserve (voor als er niet gereisd kon worden) heb ik een zonnebank tegoed gekocht. Ook dicht…
  Heb het alleen niet koud als ik in mijn bed lig (elektrische deken zet ik aan voor ik erin stap) en onder de warme douche.
  Over 2 weken ga ik een midweek naar een huisje van Landal, met sauna/bad/zonnebank. Even doorwarmen haha.
  En heb liever die hittegolf…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Voor jou moet het helemaal erg zijn. En dat je dan niet meer naar de zonnebank kunt…. Ik denk dat je over twee weken lekker kunt genieten in het vakantiehuisje. Je bent daar wel van alle gemakken voorzien hoor.

   Reageren
   1. Cindy

    Ja, veel zin in. In de ochtend lekker wandelen, in de middag eerst in bad, dan in de sauna, en dan lekker onder de zonnebank. Daarna lekker lezen met Villo naast me op de bank :-)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>