Dag 4066: Twee jaar geleden

IMG_20190126_103146

Iedere dag word ik eraan herinnerd wat ik een jaar, twee jaar en straks misschien wel drie jaar geleden heb gefotografeerd. Meestal is er dan een hond te zien. Niet zelden krijg ik er tranen van in de ogen, want ik hou van iedere hond die ik heb mogen uitlaten. Vanochtend was het weer zover. Eerst zag ik de meisjes op het schapenpad rondhuppelen, toen verscheen Dotje op mijn scherm.

Dat ik maandenlang met twee Mechelaars wandelde was voor veel mensen die ik tegenkwam heel bijzonder. Er zijn blijkbaar nogal wat mensen die denken dat iedere Herder een politiehond is die graag in je broek gaat hangen. Kinderen werden opzij getrokken en ik kwam zelfs eens een hooligan tegen die zei dat hij respect voor me had. Daar moest ik toen heel hard om lachen hoor, want ik wist dat ik met schoothondjes liep.

Alhoewel ik wist dat ze zomaar opgeëist kon worden door de rechtmatige eigenaar kwam het als een grote schok toen het zover was. Gelukkig heb ik nu drie geweldige honden, maar ik heb nog altijd een zwak voor Mechelaars. Iedere dag kijk ik op verhuisdieren.nl terwijl ik er echt geen hond bij kan hebben. Maar wat word ik verdrietig als ik de beschrijvingen op die site lees. Ze zijn niet makkelijk, die Mechelaars die daar gedumpt worden.

Dan denk ik aan die lieve Dotje die alleen trok als ze ‘s ochtends naar het park wilde. ‘s Middags deed ze dat niet. Ze luisterde ontzettend goed en ze maakte daarmee veel indruk op andere mensen in het park. Lang nadat ze uit ons leven verdween vroegen mensen nog waar ze was gebleven. En dan hadden ze haar niet eens op de bank zien liggen met een diadeem op haar hoofd.

Ze leeft nog steeds en ze wordt in mei 12. Maar ze is heel ziek geworden en heeft een spoedoperatie moeten ondergaan. Inderdaad, ze was weer bij Carla gedumpt. Daarom kwam ik daar niet meer. Op dit moment is ze weer bij haar eigenaar. Ronald wil het allemaal niet weten. Hij kan er niet tegen, want hij haat mensen die niet het beste voor hebben met hun dieren. En van Dotje was hij in de acht maanden dat ze hier woonde toch gaan houden.

Het doet pijn, het zien van honden die hier lekker op de bank hebben gelegen. Maar ik heb er nu drie die niet meer van me afgepakt kunnen worden. Zij gaan hier alleen weg als ze op een dag met hun pootjes omhoog liggen. Van Ronald mag ik dan geen honden meer en dat begrijp ik. Maar ja, straks zie ik op mijn zeventigste opeens een al even bejaarde Mechelaar en dan ga ik zeuren hoor. Voor de zekerheid bewaar ik die verzameling diademen nog maar even.

9 gedachten over “Dag 4066: Twee jaar geleden

 1. Linda

  Aaach dat mooie lieve meisje…snap het van Ronald, als ik dit lees, word ik er ook heel verdrietig van, dat jullie en Dotje dat aangedaan is…dit is toch een blijvende pijn.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Misschien heb ik pas rust als ze er niet meer is. Want dan kan ze ook niet meer gekwetst worden. We houden zoveel van haar!

   Reageren
 2. Cindy

  Snap Ronald heel goed. Dat is meteen ook het grote nadeel van huisdieren, je gaat zoveel van ze houden dat het pijn doet om afscheid van ze te nemen. Op wat voor manier ook.
  En wat heeft Dotje toch een kl*te baas…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hopelijk heb je dan veel mooie herinneringen. Maar het is pijnlijk als je afscheid moet nemen. Daar denk ik maar even niet aan.
   Ik kan die vent niet uitstaan!

   Reageren
 3. Myrna

  Die baas van Dotje is een echte asshole. Doet haar de deur uit wanneer het hem te lastig wordt. Het doet mij ook pijn als ik denk hoe jullie haar en zij jullie heeft moeten missen.
  Arme lieve Dotje

  Reageren
 4. chucky1012

  Daaraan denken zal nooit verdwijnen…..
  Wat een fijne tijd moet die bij jullie hebben gehad….
  Mooie foto.
  Zo lief….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Als ik haar mis, denk ik maar gauw aan die vuurwerkellende. Maandenlang werd ze gek als er geknal werd. Maar ja, ik blijf altijd van haar houden.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>