Dag 4077: Overal uitverkocht

dav

Van de week  begin ik na een bezoek aan de supermarkt meteen te klagen tegen Ronald. Er lag namelijk nog maar één zak kaarsen en er was al wekenlang geen waxinelichtje meer te vinden. Alles was stijf uitverkocht en natuurlijk konden de medewerkers me niet vertellen of er een nieuwe vracht aan zat te komen. Verdorie, ik had juist een extra grote boodschappentas meegenomen om die helemaal te vullen met zakken vol theelichten.

Hij keek naar me toen ik stond te zeuren en hij vond me geloof ik een beetje zielig. Wie piept er nou over uitverkochte waxinelichtjes? Nou, sinds vanochtend weet ik dat ik de enige niet ben. In een stukje van Nico Dijkshoorn las ik dat je tegenwoordig blij mag zijn als je nog een zak ergens achterin de voorraadkast vindt. Want ze zijn werkelijk nergens meer te krijgen. Dijkshoorn verwees naar een ander stukje dat eerder in Het Parool had gestaan.

Daarin wordt fijntjes uitgelegd waarom waxinelichten net zo gehamsterd (als ik dit zit te tikken moet ik gelijk aan Irma Sluis denken) worden als eerder het geval was met toiletpapier, schoonmaakdoekjes en brood. We willen het namelijk gezellig maken in huis, want daar zitten we per slot van rekening bijna 24/7. Het is winter en met een beetje pech zijn mijn Hunters niet hoog genoeg om vanaf vannacht met droge voeten door de sneeuw te banjeren.

Dus kopen we allemaal warme dekentjes voor op de bank en vullen we iedere kaarsenhouder met dingen die licht en warmte geven. Bij de drogisterij zijn ze niet meer voorradig, want dat soort winkels wordt tegenwoordig druk bezocht vanwege het ruime assortiment. Je kunt er niet alleen terecht voor hoofdpijnpilletjes waarmee je geen dopinggebruik kunt maskeren, maar ook voor huishoudelijke spulletjes, maillots en lederen tassen. Lekker funshoppen.

Zojuist heb ik maar online gewinkeld. Er waren alleen nog maar waxinelichtjes die je zes uur lang voorzien van de broodnodige gezelligheid. Er was geen dinerkaars meer te koop en ook die geliefde rustieke kaarsen stonden niet meer op de site. Vooruit, ik gooide zes zakken lichtjes in mijn virtuele winkelmandje, deed er nog wat meer bij dat ik ook erg nodig had en drukte op de bestelknop.

Weet je hoe erg ik het gemis van waxinelichtjes voel? Nou, ik heb die bijna antieke Verkade gevallen die ik in een kringloopwinkel had gevonden dus opgebrand. En dat terwijl ik had bedacht dat ik ze voor eeuwig zou bewaren omdat het nou eenmaal jeugdsentiment is. Nu heb ik alleen dat speciale glazen potje waarin je de lichtjes zonder aluminium cupje kon branden. Plus de verpakking daarvan en die van een viertal lichtjes. Hoe sneu.

Op dit moment heb ik nog tien dinerkaarsen waarmee ik met een beetje geluk een krappe week vooruit kan. Toen ik de bestelling plaatste mocht ik aanvinken wanneer ik mijn pakket wilde ontvangen. De eerste mogelijkheid was aanstaande dinsdag. Dat is best hoor. Maar of dat echt gaat gebeuren is nooit zeker, want ik denk dat half Nederland al heeft bedacht dat je online kaarsen kunt kopen. Ach, ik heb al medelijden met die vriendelijke pakketbezorger. Die sjouwt zich vast een breuk aan al die gezelligheid.

6 gedachten over “Dag 4077: Overal uitverkocht

  1. Pippi Bericht auteur

   Erg jammer dat er niks meer in de supermarkt ligt. Gelukkig kon ik nog wat online aanschaffen. Vijf zakken.
   xoxo

   Reageren
 1. Cindy

  Tja, het is sneu voor de postbezorgers, iedereen bestelt alles online omdat bijna alle winkels dicht zijn.
  Inclusief ik zelf… Had vorige week een aardige vracht karton toen het oud papier werd opgehaald.
  Heb ergens in december veel van Bolsius met een 1+1 gratis actie ingeslagen bij de drogist. Die voorraad is nog lang niet op, gelukkig maar als het overal uitverkocht is.
  Hoop dat ik het ermee red totdat het ‘s avonds weer licht genoeg is om geen waxinelichtjes meer aan te hoeven steken.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   De bezorgers hebben het vreselijk druk.Maar die aardige pakketbezorger van ons zei dat hij blij was dat hij nog werk had.
   Slim van je om in te slaan toen er een aanbieding was. Had ik ook moeten doen.

   Reageren
 2. Linda

  Had het ook gehoord en moest gelijk aan je denken…iedereen denkt aan hetzelfde maar gelukkig online nog te krijgen.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>