Dag 4078: Sneeuwjacht

mde

Vroeger waren we hartstikke blij als weerman Pelleboer aankondigde dat het binnenkort ging sneeuwen. Papa haalde de slee uit de schuur en mama zorgde ervoor dat er voor iedereen een sjaal, muts en een paar handschoenen klaar lag. We gingen dan graag naar het bos waar we van heuveltjes af gleden en sneeuwballengevechten hielden.

Nu betekent sneeuw dat de treinen niet meer rijden en dat je vooral binnen moet blijven. Nou ja, kinderen mogen nog wel iets leuks gaan doen, maar je kunt beter de weg niet op gaan. Code Rood noemen ze dat. Het zal me benieuwen hoeveel mensen zich dit sneeuwlolletje laten ontnemen. Nederland is op een paar stukken na net een kerstkaart en wie wil er niet sleetje rijden en sneeuwpoppen maken?

mde

Fluffy en Popje wilden graag in de tuin spelen. Zo vaak gebeurt het niet dat Spijkenisse even op Moskou lijkt. Ze hebben heerlijk gerend en ze vonden het heerlijk om te ravotten. De maagdelijke sneeuw was al snel een grote bende. Maar de vlokken bleven naar beneden komen en al snel waren hun pootafdrukken niet meer te zijn.

mde

Apollo stond even te kijken toen hij merkte dat er veel sneeuw tegen de voordeur was gejaagd. Maar hij stapte gewoon over de iets hogere drempel heen en trok zich niets aan van die witte ellende. ‘s Ochtends sneeuwde het nog een beetje en tijdens de middagwandeling was het droog. Er waren een paar gladde stukken en ik zag dat hij twee keer een beetje uitgleed met één pootje.

Het was fijn om weer binnen te komen- lekker warm. We maken flink gebruik van de handdoeken die we speciaal voor de hondenkinderen hebben aangeschaft. Nu hoop ik maar dat het snel afgelopen is met die rotsneeuw. Er komen steeds meer gladde plekken bij en van de temperatuur word ik ook al niet blij. Maar goed, volgens mijn weerapp zitten we nog een tijdje tegen die witte wereld aan te kijken.

6 gedachten over “Dag 4078: Sneeuwjacht

 1. Cindy

  Fijn dat de honden voornamelijk genoten hebben.
  Zelf vind ik het helemaal niks, maar dat wist je denk ik al.
  Had, zonder corona, gisteren naar Gran Canaria gevlogen waar het 21 graden is en zonnig.
  Nu ga ik morgen naar een huisje met ijskoud weer. Hopelijk zijn de wegen goed… Heb al nagevraagd of ik eventueel dinsdag kan komen als het morgen ellende op de weg is.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Gelukkig heb je een fijn huisje gehuurd. Nu maar hopen dat je er kan komen zonder al te veel risico te lopen.
   In Moskou is het -11, dus de meisjes boffen. Apollo daarentegen had nu bij 11 graden in Torredembarra kunnen zitten. Maar iets zegt me dat hij toch liever hier is.

   Ik hoop dat je morgen toch op pad kunt gaan.

   Reageren
   1. Cindy

    Ik hoop het ook, en anders maar dinsdag, dan 1 dag minder, maar ik moet wel normaal kunnen rijden. Ben al geen held op de weg met dit weer ;-)

    Reageren
 2. Linda

  Wat leuk, dat de meisjes het geweldig vinden
  En Apollo, wat een bijzondere is het toch, trekt zich er gewoon niks van aan…ben lekker binnen gebleven, je moest eigenlijk een ski bril op, met al die stuif sneeuw..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Eerlijk gezegd was ik ook veel liever binnen gebleven. Maar ja, ik heb Apollo beloofd dat ik iedere dag een paar keer met hem naar buiten ga. Omdat hij daar zo van geniet.
   Ik had gelukkig genoeg aan mijn gewone bril. Nou ja, gewone. Ik ben mijn bril nog steeds kwijt en ik draag al weken mijn noodbril.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>