Dag 4079: Warm

mde

Je kunt natuurlijk de hele dag gaan zaniken over die sneeuw, maar daar word je ook niet gelukkiger van. Dus kijk ik met plezier toe hoe de meisjes uit Moskou door de achtertuin dartelen. Ze vinden het heerlijk. Apollo vindt het ook allemaal best. Het allerleukst van sneeuw is dat die witte deken het uitzicht behoorlijk kan verfraaien. De bomen zijn nog kaal en de struiken uitgebloeid, maar dat laagje wit zorgt ervoor dat het er niet zo saai uitziet.

De achtertuin is het mooist in de zomer, maar sinds zondagochtend kijk ik graag door de schuifpui naar buiten. Ook als Apollo, Fluffy en Popje naast me op de bank zitten en dus geen mooi schouwspel opleveren. Misschien is het nog wel fijner als we allemaal binnen zitten.Het is namelijk lekker warm in huis en dat hebben we te danken aan de nieuwe verwarmingsketel en de bijna twee jaar geleden geplaatste schuifpui en het vernieuwde keukenraam.

Het is behaaglijk nu de kou niet meer door de in hun sponningen trillende ruiten naar binnen sluipt. Het zal ongetwijfeld nog meer schelen als we dikke gordijnen aanschaffen, maar ik kijk graag naar buiten als ik in de woonkamer zit. Warm blijven gaat makkelijk als je drie honden in huis hebt. Die dan wel op de bank mogen komen, want als ze ergens in hun mand liggen heb je er nog niet veel aan. Vanavond gaan we weer samen genieten. Buiten is het donker, de lichtjes in de kerstboom zorgen voor extra sfeer en snurkende honden maken het helemaal af.

4 gedachten over “Dag 4079: Warm

  1. Linda

    Heerlijk hè, als je binnen, lekker warm, kaarsjes aan en verwarming hoog en dan buiten die kou…en met de kindjes, om je heen, is het compleet :)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>