Dag 4081: Naald en draad

dav

Duurzaamheid is een woord dat me zo langzamerhand de keel uit komt. Wie indruk op een ander wil maken moet het vooral vaak laten vallen tijdens gesprekken over de toekomst van de wereld. Daarom heb ik het er nooit over, want ik heb een huis vol zooi en dan kan je van een instelling die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan natuurlijk niet spreken.

Ben ik goed bezig omdat ik dol ben op kringloopwinkelen? Welnee, ik heb het idee dat de spullen die ik daar weghaal door de originele eigenaren allang zijn vervangen door gloednieuwe zooi. Wellicht werk ik op mijn manier alleen maar mee aan de koopzucht van anderen. Maar goed, ik vind het dus gewoon leuk om tweedehands spullen aan te schaffen.

Vroeger kocht ik al graag vintage. Vanaf mijn negentiende , dus al veertig jaar lang, koop ik kleding en accessoires waarvan ik dan de tweede eigenaar ben. Heel af en toe kocht ik weleens iets nieuws hoor, maar eigenlijk heel zelden. Toen ik voor de klas stond vond ik dat helemaal fijn, want dan had ik nooit hetzelfde aan als mijn leerlingen.

Ook de kleding die ik tweedehands heb aangeschaft draag ik tot de er gaten in vallen. En dan nog probeer ik hun leven te verlengen door aan de gang te gaan met naald en draad. Want als ik iets koop doe ik dat heel bewust om er nog jaren mee vooruit te kunnen. Zo repareer ik zomen die ik uit een broek getrapt heb en als ik met een rok aan op de fiets heb gezeten moet ik niet zelden de split verstellen.

Gaten in een trui herstel ik ook. Dat heb ik de afgelopen decennia zo veelvuldig gedaan dat het klosje zwart garen helemaal op is en ik heb ook geen naainaalden meer. Die moest ik vanmiddag nog even halen bij de supermarkt. Dat ze het tegenwoordig nog verkopen, in deze maatschappij waarin veel spullen heel snel weggegooid worden. Het enige dat ik nog moet kopen is zo’n ding om draad mee door het oog van een naald te trekken.

4 gedachten over “Dag 4081: Naald en draad

 1. chucky1012

  Hier in huis heb ik exact ditzelfde…..
  Ik kan niet zonder deze stevige garen en ook nooit zonder deze naalden in speciale cassette….
  Zeker in een tijd waar we nu in leven is opbergdoos waarin men naaigerei bewaard heel handig…..
  Want kleding in een webshop shoppen doe ik niet.
  Maar net wel voor het eerst boodschappen gedaan die thuisbezorgd worden. Maar er geen veel mis. Ik durf met dit slechte weer niet naar buiten….
  Ben al bijna een week binnen….
  Van mij mag die sneeuw snel smelten…

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Als het mogelijk is zou ik zeker binnen blijven als ik jou was. Ook ik ben die sneeuw hartstikke zat. Het wordt nog glad ook, heb ik vanochtend gemerkt.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>