Dag 4083: IJsbloemen

dav

Als ik het huis via de voordeur verlaat is het meestal om met Apollo te wandelen of om boodschappen te doen. Dan ben ik blijkbaar teveel bezig met die lieve hond of mijn boodschappenlijstje om te kijken wat er in de voortuin te zien is. Ronald moest me erop attenderen dat de rozenstruik er wel heel bijzonder uitzag.

Al tijden waren de bladeren bijna allemaal verdwenen en er hingen een paar rozenbottels aan. Maar sinds een paar dagen dus ook een heleboel ijspegels. Het water komt van de dakgoot van de buren en het is zo koud dat het smeltwater direct bevriest. Na het weekend schijnt het te gaan dooien en daar wacht ik dan maar op. De stukken ijs er uit halen zal de struik misschien beschadigen.

Toen het huis van mijn ouders werd opgeleverd zat er nog geen centrale verwarming in. Dat hebben ze pas later aan laten leggen. Wanneer weet ik niet precies. Wel dat ik heel nieuwsgierig was en stond toe te kijken hoe de monteur in de kruipruimte onder de deurmat bezig was. Prompt tuimelde ik in het gat en scheurde een mondhoek.

Nu nog kan ik me herinneren dat ik naar de huisarts werd gedragen en dat ik daarna 7Up uit een  babyflesje te drinken kreeg. Dus zal het wel nog eerder zijn geweest dat we in de winter regelmatig ijsbloemen en hele stukken ijs op de binnenkant van de ruit van de slaapkamer hadden staan. Die gingen we er dan met onze warme handjes van af pulken.

De afgelopen week was het buiten zo ontzettend koud dat we de radiator in de slaapkamer maar hebben opengedraaid. Dat wilde Ronald graag. Voor mij hoefde het niet, want ik heb het niet zo snel koud. De meisjes komen uit Moskou, dus die vinden de temperatuur in de slaapkamer prima. Die zouden lekker tegen ons aan kruipen als de ijsbloemen op de ruit stonden.

 

6 gedachten over “Dag 4083: IJsbloemen

 1. chucky1012

  Prachtig om te zien….
  Ik had er zomaar één aan de railing van het balkon….
  Vergeten een foto van te maken…

  Xoxo

  Reageren
 2. Cindy

  Kan me dat ook nog wel herinneren, ijsbloemen op de ramen. Brrr….
  Kan niet zo goed tegen kou, wacht met smart op de dooi. De verwarming in de slaapkamer had ik ook aangezet toen ik afgelopen week weg was, om te voorkomen dat de leiding zou bevriezen.
  Nu weer uitgezet, kamer moet koud zijn, bed warm. Elektrische deken gaat zo weer aan. Had hem ook mee tijdens mijn midweekje, maar wat een bijzonder aangenaam huis had ik daar, met vloerverwarming en goed geisoleerd. Had daar wel zonder gekund denk ik. Maar hier thuis? Brrrr koud huis :-(

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Jij bent een echt zomermens en ik denk dat de afgelopen week vreselijk was. Een koude slaapkamer is heerlijk en het is snel warm andere de deken. Maar met een elektrische deken nog veel sneller.
   Fijn dat het in het huisje zo behaaglijk was. Maar het is natuurljk geen Florida :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>