Dag 4085: Uitglijden

dav

Deze ijzers tegen het uitglijden kocht ik een paar jaar geleden. Ze kwamen terecht in de mand met hondenspullen, tussen de halsbanden, riemen, drinkflesjes en borstels. Die mand staat in een hoek onder een tafeltje en naast dat tafeltje staat de kerstboom nog steeds mooi te wezen. Dus was ik een beetje te beroerd om die ijzers te zoeken, want ik was bang dat ik dan die boom op mijn hoofd zou krijgen.

Toch heb ik vanochtend met mijn haar tussen de kerstballen gezeten om die ijzers te vinden, want het werd de afgelopen dagen steeds gevaarlijker op straat. Een paar keer gleed ik bijna uit en ik kan me natuurlijk geen gebroken ledematen veroorloven. Wie wel, zou je zeggen. Maar ik wandel zo graag en Apollo kan het ook niet missen. Dus moet je zorgen dat je letterlijk goed beslagen ten ijs komt.

Toen ik ze onder mijn Doc Martens plaatste, schrok ik wel van de vrij gladde zolen. Dat ik daarmee zoveel wandelingen had gemaakt! Ze hielpen wel, die dingen die het uitglijden kunnen voorkomen. Je moet dan wel een beetje overdreven lopen, eerst de hak neerzetten en dan de voet goed afwikkelen. Maar dat is nog altijd beter dan een beetje rondschuifelen omdat je bang bent onderuit te gaan. Want op mijn leeftijd breek je zo een heup en dat is het begin van het eind.

Zouden er ook hondenschoenen zijn met ijzers eronder? Want ik denk dat het voor Apollo ook niet zo fijn is om te lopen over spekglad ijs. Zijn rechterachterpootje is niet helemaal goed- we denken dat hij het ooit heeft gebroken of dat het anderszins beschadigd is geraakt. Hij loopt verder netjes, maar ik kan me voorstellen dat ook hij zijn best moet doen om niet uit te glijden. Toch gaat hij nog graag wandelen. Logisch, want hij heeft jarenlang opgesloten gezeten in een hok.

Vanochtend vroor het nog, inmiddels is het dik tien graden warmer. Eindelijk! Over ruim een maand moeten de magnolia’s weer in bloei staan en dan we vooruitkijken naar echt fijn weer. Het lijkt me heerlijk om weer op de buitenbank te zitten. Met de schuifpui open zodat degene voor wie buiten geen plek meer is op de hoekbank binnen kan gaan zitten. Het was leuk voor kinderen die op sleetjes naar school werden gebracht, maar ik ben blij dat het straks weer boven de tien graden zal zijn.

8 gedachten over “Dag 4085: Uitglijden

 1. Cindy

  Godzijdank zet de dooi in! Mooie plaatjes het winterse weer maar ben er klaar mee.
  Morgenochtend alleen weer code rood, zucht… wil graag naar mijn werk.
  Kan ook thuiswerken maar wil dat niet, wil onder de mensen zijn. En voel me dit weekend al niet zo top, mentaal. Hopelijk valt het mee morgenochtend.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Vanochtend lagen over plassen, maar ook nog aangekoekte sneeuw en hier en daar een ijsplak. Goed uitkijken dus. Ik ben het ook erg zat.
   Hopelijk kan je weer gauw naar je werk, want alleen thuiszitten met Villo is prima, maar niet maandenlang.

   Reageren
 2. Myrna

  Handig die dingen voor onder je schoen. Je hebt de zolen van je docs goed gebruikt zie ik. Wat een fijne schoenen zijn het hè. Ik had wel andere aangetrokken voor door de sneeuw , rubber met meer profiel. De docs waren me te glad.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik had helemaal niet door dat die zolen zo glad waren. Ook niet dat ik klaarblijkelijk zo raar loop. Met die ijzers eronder werd het nog duidelijker dat ik mijn rechtervoet raar neerzet. Ik heb ook nog hele mooie laarsjes met profielzolen. Straks maar even kijken waar ze liggen

   Reageren
 3. chucky1012

  Goed idee van jou met die speciale ijzers…..
  Ik kan je vertellen dat ik nu helemaal klaar ben met dit gevaarlijke weer….
  Bestanden er maar sneeuwkettingen voor onder mijn scootmobiel….
  Ben al meer dan een week niet naar buiten geweest….
  Was natuurlijk bang dat ik hier zo de sloot in zou rijden.
  Prachtige plaatjes had de sneeuw wel opgeleverd.
  Nu is er weer een speciale code want er ligt ijzel.
  Doe allen heel voorzichtig….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ben zo blij dat ik die ijzers een paar jaar geleden gekocht heb. Die worden straks goed bewaard. Ik ben blij dat je binnen bet gebleven, want stel je toch voor dat je een ongeluk maakt met je scootmobiel…
   Hier regent het al de h;e dag, maar gelukkig is het ruim boven nul. De grond is nog wel koud, dus ik hoop maar dat de boel niet opvriest.
   Ik hoop dat je heel snel weer buiten kunt rondrijden.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>