Dag 4089: #tbt #87

IMG_20210218_113133

Over Frederic de rode kater heb ik het al eerder gehad. Maar niet over het verhaal achter de foto die ik al bijna veertig jaar in huis heb. Wie staan er allemaal op de foto? Konijntje Kees, kater Frederic en knuffel Pooky. Kees had ik al jaren, Frederic was net aan komen lopen en Pooky was één van de vele cadeautjes die voor mijn broertje uit de zak van Sinterklaas kwamen.

Het was druk in huis, want we waren met een groot gezelschap. Frederic was in slaap gevallen nadat hij door iedereen geaaid was. Hij ligt hier te snurken terwijl hij met zijn grote hoofd op Pooky ligt. Mijn moeder was not amused toen ze de naam van de knuffel vernam. Het interesseerde haar niets dat de beer van Garfield nou eenmaal zo heette- zoek maar eens naar pookie.

Het was een gezellige avond en misschien gaan we het nog eens vieren als de volgende generatie er is. Want het is toch erg jammer dat we er twintig jaar geleden niet mee zijn begonnen. Tegenwoordig grijpen we graag bijzondere gelegenheden aan om samen te komen, dus wie weet zingen we op onze oude dag wel Sinterklaasliedjes.

6 gedachten over “Dag 4089: #tbt #87

     1. Pippi Bericht auteur

      Ik had twee collega’s die samen een lesboek Nederlands hadden geschreven. Ze wisten heel lang niet waarom Indische en Surinaamse leerlingen zo moesten lachen toen er een brief naar dierenwinkel Poekie geschreven moest worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>