Dag 4090: Ouderdom

btf

Als je niet oud wilt worden, moet je vroeg doodgaan, zei mijn vader een keer tegen me toen ik verzuchtte dat de jaren wel erg snel voorbijgingen. Mijn vader is alweer een hele tijd niet meer onder ons, dus ik denk dat ik begin veertig was toen ik zo zat te zeuren. Belachelijk, want de ergste tekenen van ouderdom moesten nog komen.

Dit jaar hoop ik zestig te worden en dat is helemaal niet oud. Als het in goede gezondheid kan, wil ik graag net zo oud worden als de moeder van mama. Maar ja, je weet nooit hoeveel jaren je nog gegeven zijn. Dus hebben Ronald en ik afgesproken dat we na Apollo, Fluffy en Popje geen honden meer nemen.

Als ik met Apollo loop, zijn we net twee bejaarden. We doen alles op ons gemak en ik merk al dat ik soms een tandje terug moet schakelen omdat ik nou eenmaal een hond op leeftijd heb. Toen we sneeuw en ijs op ons pad tegenkwamen was ik degene die schuifelde als een oud vrouwtje. Wat dat betreft zijn we een mooi stel.

Omdat ik op begrafenissen ben geweest van mensen die niet zo oud mochten worden als ik, zal ik niet zaniken over het feit dat ouderdom met gebreken komt. Misschien zou ik een foto van mezelf kunnen plaatsen waarop je kunt zien dat ik wel degelijk rimpels heb en dat de boel een beetje gaat hangen. Maar van zo’n foto word ik zelf niet zo blij.

Daarom uit ik mijn ontevredenheid maar door het geven van goede raad. Kijk eens naar de foto hierboven en huiver. Op een dag is er werkelijk niets meer aan te doen, maar voordat het zover is zou je kunnen doen wat ik nagelaten heb: smeren, masseren en trainen. Het zou namelijk best kunnen helpen. Of niet als je genen weigeren mee te werken.

Met make-up kan je een en ander verbloemen, maar als je eenmaal een onderkin, kippennek en zwabberende bovenarmen hebt, is het tijd voor lange mouwen en sjaaltjes. Ga ik dat doen? Welnee, ik ben blij dat ik al bijna zestig ben. Als ik slecht geslapen heb, voel ik me tachtig, maar er zijn ook dagen dat ik figuurlijk door het leven huppel. Wie mij niet om aan te zien vindt, kijkt maar lekker een andere kant op.

 

8 gedachten over “Dag 4090: Ouderdom

 1. Myrna

  Waar heb je het over ?? Je bent prachtig. Kijk wat een figuur je hebt. Om jaloers op te zijn.
  Wie ons niet mooi vindt kan een schop krijgen , kijk lekker de andere kant uit dan.
  Ieder het zijne natuurlijk maar een hoofd vol botox en fillers is niet mijn ding.
  Laat mij maar lekker met rust.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het kan allemaal erger, maar ik ben geschrokken toen het me opviel dat van alles gaat rimpelen. Het hoort erbij en ik wil ook niet met een strak koppie in mijn kistje liggen.

   Reageren
 2. Cindy

  Hmz, het moest even tot me doordringen wat je precies bedoelde, want mijn blik werd meteen naar het t shirt getrokken. AC/DC, goeie ouwe tijden, Monsters of Rock, gave concerten waar ik in mijn jonge jaren weleens naar toe ging.
  De rest was me niet opgevallen. Nu ik beter kijk zie ik dat je bij jou je sleutelbeenderen prachtig ziet.
  Bij mij zitten ze onder een laagje vet haha.
  Verder deel ik je mening, het is een zege om ouder te mogen worden. Hoewel ik ook af en toe met afgrijzen in de spiegel kijk…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Goed t-shirt hè. Ach, zo erg is het allemaal niet, maar opeens had ik die nek, die kin en die bovenarmen. Voordat je het weet gaat alles verzakken :(

   Reageren
 3. Pearl

  Nergens mis mee met jouw selfie, waar heb je het over? Menigeen zal jaloers op je zijn en dat shirt is maar wat stoer om aan te doen!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>