Dag 4091: Project Achtertuin (19)

IMG_20210220_131054

Vorige week was het koud en de achtertuin was bedekt onder een flinke laag tot ijs gestampte sneeuw. Inmiddels is het ongeveer dertig graden warmer en dat heeft ertoe geleid dat Ronald weer iets aan de achtertuin wilde doen. Er moest namelijk een en ander gesnoeid worden. Dat wilde hij eerst veel eerder doen totdat hij hoorde dat Arjen Postma, de leukste boswachter van Nederland, zei dat je dat gerust in maart kon doen.

Samen met Mika heeft hij een paar takken van de magnolia afgezaagd. Die boom groeide niet omhoog, maar over het tuinpad naar de border. Daar heb ik natuurljk geen last van, maar iedereen die wat langer is zou verstrikt kunnen raken in de takken. Het is voor her eerst in twintig jaar dat we de magnolia fatsoeneren. Geen idee hoe de boom erbij stond toen we hier kwamen wonen. We hebben pas sinds kort interesse in wat er in de tuin gebeurt.

Toen we hier net woonden hebben wel wel ons best gedaan er iets van te maken, maar dat mislukte- de dure blauwe planten gingen dood en het gazon leek wel Arenagras. Toen kwam er nog een vijver met mooie vissen, maar die werden eruit gevist door reigers. Daarna heeft de tuin gefungeerd als opslagplaats voor grofvuil en pas twee jaar geleden startte Ronald met Project Achtertuin als hommage aan zijn schoonmoeder.

dav

De groene kliko zit inmiddels vol met afgezaagde takken. Mika heeft een en ander in kleine stukken gezaagd. De hortensia’s zijn ook flink aangepakt. Die namen een te groot deel van de border in beslag. Ook de planten die we zelf gezaaid hebben en die helemaal kaal waren zij nu verdwenen. We zijn benieuwd wat er over een paar maanden naar boven gaat komen. We gaan natuurlijk ook weer eenjarigen planten, want daar hebben we vorig jaar veel plezier van gehad.

mde

Geen idee of de afgezaagde magnoliatakken ons straks gaan verblijden met bloesems. Ze liggen trouwens wel op de bloemen- en plantenafdeling van de supermarkt. Misschien gaat hier ook nog wat bloeien. In ieder geval zijn we nu af van de uitgebloeide zooi in de vaas op de eettafel. Hoogstwaarschijnlijk zijn de knoppen niet kapot gevroren en kunnen we op de sterfdag van papa genieten van twee magnolia’s die volop in bloei staan.

4 gedachten over “Dag 4091: Project Achtertuin (19)

 1. Linda

  Bizar hè, die temperatuur verschillen…heerlijk weer voor de tuin, ben ook lekker bezig geweest..leuk die tak in de vaas, goed idee van je..dat de boel maar weer fijn mag gaan groeien, hier komen de krokussen al in de bloei..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Volgens mij was Apollo een beetje van slag door dat verschil- hij wilde vanochtend niet eten. Maar zijn avondeten ging er rap in. Gelukkig maar.
   Ook als de takken niet gaan bloeien is het goed- het ziet er zo al mooi uit.

   Reageren
 2. chucky1012

  O zo fijn dat de temperatuur omhoog gegaan is…
  Bizar met vergelijking tot vorige week.
  Goed dat alles weer gesnoeid is en de tuin opgeruimd is.
  Dan kunnen jullie snel in de tuin zitten en genieten van de planten.
  Ik hoop voor je dat er bloemen uitkomen….

  Een prachtige dag Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Heerlijk weer met een dunnere jas naar buiten te kunnen. De tuin ziet er weer netjes uit en nu gaan we weer zaaigoed bestellen, want het is nog een beetje leeg in de borders.
   Ik hoop dat hij ook kunt genieten van het fijne weer!
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>