Dag 4093: Dierentuin

dav

Laatst las ik in de krant dat er veel ouders zijn die hun kinderen geen mooie verjaardagscadeaus kunnen geven. Dat was natuurlijk geen fijn bericht en ik moest gelijk terugdenken aan Mika’s eerste verjaardagen. Hij was hartstikke blij met een grote verpakking plastic opbergdozen en die zak met vijf dino’s vond hij ook prachtig. Eerlijk gezegd vond hij de grote kartonnen dozen veel interessanter dan de presentjes die er uit kwamen.

Wij probeerden altijd om er geen speelgoedfestijn van te maken. In het begin lukte dat goed. Hij had planken vol boeken en dat vond hij prachtig. Hij kwam zelfs een keer terug van een middagje spelen bij een vriendje, helemaal ontzet omdat die jongen geen boeken had. Mika werd iedere dag voorgelezen. Helaas is hij daar geen lezer van geworden.

Zijn favoriete speelgoed was jarenlang zijn collectie plastic dierfiguren. Ze werden in een kratje bewaard en iedere dag maakte hij dierentuinen. Op de plavuizen of op de tegels in de tuin. Hij wist de namen in het Nederlands en in het Engels. Urenlang was hij ermee bezig en we konden dan iets voor onszelf gaan doen.

Van onze bezoeken aan Diergaarde Blijdorp leerde hij welke dieren samen konden leven. Hij mocht een vraag stellen toen we er waren tijdens een avondopenstelling en hij wilde graag weten waarom de haaien en barracuda’s in één ruimte konden rondzwemmen men. Ze werden niet op hetzelfde moment gevoederd, was het antwoord.

Misschien kreeg Mika in zijn eerste levensjaren geen belachelijk dure verjaardagscadeautjes, maar we hadden wel allemaal een abonnement zodat we vaak naar de dierentuin konden. Dat was een dure grap en ik denk dat het ook wel onder de noemer kostbare presentjes valt. Overigens werd het later flink in gehaald hoor.

Want hij werd verblijd met speelgoed dat niet eens bestond toen Ronald en ik jong waren. Die PlayStation kwam eerder omdat Ronald het ook wel leuk vind en Mika had op een gegeven moment twee spelcomputers die in zijn jaszak pasten. Uiteindelijk was hij dus wel verwend. En die dierfiguren heb ik bewaard  en ik hoop maar dat een kleinkind er ook mee gaat spelen en dat wij geen opa en oma worden die halve speelgoedwinkels leegkopen.

2 gedachten over “Dag 4093: Dierentuin

 1. Linda

  Is maar net wat je je kind meegeeft, met kado’s…ze kunnen al blij zijn met iets kleins…leuk dat je ze bewaard hebt, blijven altijd in trek, dit soort speelgoed.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   We hebben dat altijd geprobeerd, maar soms schoten we uit de bocht hoor. Uiteindelijk heb ik hem meer verwend met lekker eten.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>